TRANSFERUURTJE: Overmars tovert, Koeman botst

Foto: TRANSFERUURTJE: Overmars tovert, Koeman botst

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Eigenlijk was het toch wel de verwachting dat Nicolás Tagliafico in de voorbije transferperiode zou vertrekken bij Ajax. De Argentijn bleef echter tóch in de Johan Cruijff ArenA spelen en het Algemeen Dagblad weet dat hij zijn contract zelfs gaat verlengen. De krant onthult op zaterdagochtend: “Meer financiële zekerheid en enige inschikkelijkheid als zich alsnog een toptransfer aandient, zijn voor Nicolás Tagliafico (28) belangrijke factoren om zijn tot medio 2022 lopende contract te verlengen, waarschijnlijk met een jaar. Voor de in januari 2018 aangetrokken linksback voelt Ajax inmiddels als thuis.” De Argentijnse linksback reageert: “Je voelt je nooit alleen en je weet hier wat er van je verwacht wordt. Dat is een veilige omgeving, net als een familie.” Tagliafico werd onlangs nog in verband gebracht met Manchester City. Het is natuurlijk nog steeds een mogelijkheid dat hij naar een topclub vertrekt in de zomer van 2021, maar de desbetreffende grootmacht moet dan wél meer voor hem betalen, door de ophanden zijnde contractverlenging.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars presteert soms het onmogelijke bij Ajax en volgens diverse buitenlandse media werkt de technische man van de Amsterdammers nu wéér aan een heuse ‘tovertransfer’. Hij denkt te kunnen cashen voor Perr Schuurs. Gisteren berichtte de Liverpool Echo al dat Overmars maar liefst 30 miljoen euro denkt te kunnen krijgen voor de jonge verdediger en dat wordt vandaag bevestigd door een hoop andere Engelse kranten, zoals bijvoorbeeld The Mirror en The Daily Mail. Het is al langer bekend dat Liverpool een oogje heeft op de Limburger. Het is een publiek geheim dat men in de Johan Cruijff ArenA eigenlijk helemaal niet zo tevreden is over de ontwikkeling die Schuurs doormaakt. In de Eredivisie kan hij het wel bolwerken, maar in de Champions League tegen Liverpool (0-1 verlies), Atalanta Bergamo (2-2) en FC Midtjylland (1-2 winst) was hij de zwakste man in het elftal van oefenmeester Erik ten Hag. Achter de schermen is Overmars op zoek naar een stopper die het gewenste niveau wél aankan en wat dat betreft zou het fijn zijn om 30 miljoen euro te incasseren voor Schuurs.

Buitenland:

Het Spaanse dagblad Sport schrijft vandaag dat oefenmeester Ronald Koeman het gehad heeft met Antoine Griezmann. De aanvaller presteert al een tijdje ondermaats, maar zijn omgeving schuift de zwartepiet telkens naar FC Barcelona. Eerst liet bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk zich al een paar keer laatdunkend uit over de manier waarop de spits behandelt wordt in Catalonië en vervolgens deed vertrouwenspersoon Éric Olhats er nog een schepje bovenop. Hij zei namelijk: “Messi is keizer en koning tegelijk en was niet blij met de komst van Antoine. De houding van Messi was betreurenswaardig. Antoine kwam terecht in een zoekende club waar de Argentijn alles te zeggen heeft. Hij voert een schrikbewind bij Barça. Je bent voor of je bent tegen Messi.” Het bovengenoemde medium schrijft op zaterdagochtend dat Koeman vindt dat Griezmann zijn omgeving eens in toom moet houden. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal is van mening dat de aanvaller genoeg kansen krijgt bij Barça, die hij zelf keer op keer verprutst.

Het begint er meer en meer op te lijken dat Georginio Wijnaldum zijn werkgever Liverpool binnen afzienbare tijd gaat verlaten. De middenvelder beschikt over een aflopend contract op Anfield Road en Internazionale wil in de winterstop al toeslaan, aldus Corriere dello Sport. Voetbal International schrijft op zaterdagmorgen: “Niet alleen Barcelona, maar ook Internazionale lijkt Georginio Wijnaldum op de radar te hebben. Corriere dello Sport meldt zaterdagochtend dat de Nederlandse middenvelder op het lijstje staat voor januari, wanneer de transfermarkt weer open gaat. Wijnaldum is een interessante optie omdat zijn contract bij Liverpool in de zomer van 2021 afloopt. Daardoor mag hij mogelijk voor een lage prijs vertrekken in de winter. Ronald Koeman zou Wijnaldum daarnaast graag naar Barcelona halen.” De Nerazzurri willen hoe dan ook een nieuwe middenvelder naar het Giuseppe Meazza halen: “Inter richt zich niet alleen op Wijnaldum, maar ook op Nicolò Rovella van Genoa en Rodrigo de Paul van Udinese. Christian Eriksen wordt mogelijk na een jaar al weer verkocht. De Deense middenvelder valt niet in de smaak bij trainer Antonio Conte.”

Moet Barça al weer afscheid nemen van Griezmann?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:49
5+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
13+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
50+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
40+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
186+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
210+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
136+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
172+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
79+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
23+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
24+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
118+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
177+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
30+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
50+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
52+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
160+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
72+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
39+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
61+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie