AS Monaco ontneemt Mbappé heldenrol bij weerzien

Paris Saint-Germain is vrijdagavond al voor de derde keer dit seizoen tegen een competitienederlaag aangelopen. Een 0-2 voorsprong bij AS Monaco bleek niet voldoende voor minimaal een punt.

Kylian Mbappé leek in het uitduel met zijn oude liefde de grote man te worden. De aanvaller maakte in de eerste helft beide doelpunten voor PSG, waar hij inmiddels nog maar één treffer verwijderd is van de magische grens van honderd. Edinson Cavani is overigens de nummer één met tweehonderd.

In de tweede helft ging het echter helemaal mis voor PSG. Kevin Volland bracht Monaco met een dubbelslag langszij en Cesc Fàbregas zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer door een penalty te verzilveren. De Parijzenaren eindigden door een rode kaart van Abdou Diallo ook nog met tien man.

PSG blijft koploper in de Ligue 1, maar Monaco komt terug tot vier punten achterstand. OSC Lille heeft als nummer drie vijf punten minder met een duel tegoed.

Scoreverloop: 0-1 (25′) Kylian Mbappé, 0-2 (37′) Kylian Mbappé, 1-2 (52′) Kevin Volland, 2-2 (65′) Kevin Volland, 3-2 (84′) Cesc Fàbregas (strafschop)