Jong Ajax verprutst bliksemstart, Jong PSV pakt punt na 3-0 achter

Jong Ajax heeft vrijdagavond twee punten gemorst in de Keuken Kampioen Divisie. Een bliksemstart bleek niet voldoende om FC Den Bosch op de knieën te krijgen: 2-2.

Al na vijf minuten leidde het elftal van Mitchell van der Gaag met 0-2. Brian Brobbey zorgde vanaf de stip voor een razendsnelle voorsprong en slechts twee minuten later kon de spits andermaal afdrukken na een goede aanval van Jong Ajax. Die voorsprong had groter kunnen zijn, ware het niet dat de Bosschenaren met uiterste krachtsinspanningen een derde treffer wisten te voorkomen.

Den Bosch raakte in de eerste helft de paal, maar kwam in de tweede helft alsnog terug in de wedstrijd. Een blunder van Dominik Kotarski bezorgde invaller Ryan Trotman de aansluitingstreffer. Diezelfde doelman wist de 2-2 even later te voorkomen, maar in de 77ste minuut werd hij andermaal kansloos gelaten door Trotman. Het was zelfs aan de lat te danken dat de Ajax-talenten niet met een nederlaag van het veld stapten.

Jong PSV toont juist veerkracht

Voor Jong PSV leek deze speelronde uit te lopen op een drama. Na een uur leidde MVV Maastricht met 3-0, maar in de slotfase wisten de Eindhovense talenten zich volledig terug te knokken: 3-3.

In de eerste helft leek er niets aan de hand voor MVV. Arne Naudts en Joeri Schroyen zorgden voor een 2-0 ruststand, waar Naudts na een klein uur zelfs voor een nog grotere marge zorgde. Maar een dubbelslag van Kristófer Kristinsson en een treffer van Yorbe Vertessen zorgde alsnog voor een remise in De Geusselt.

Overige uitslag: Jong FC Utrecht – Helmond Sport 2-1

Is Brobbey de toekomstige spits van Ajax 1?