TRANSFERUURTJE: Droomtransfer voor Stengs, Messi op de voorpagina

Foto: TRANSFERUURTJE: Droomtransfer voor Stengs, Messi op de voorpagina

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Ajax mikt volgens de laatste geruchten op een terugkeer van Arek Milik, maar dat lijkt een lastig verhaal te worden. Area Napoli schreef dat Ajax zo’n twintig miljoen euro beschikbaar heeft voor een nieuwe spits. Milik zou naar verluidt al voor de helft beschikbaar zijn, maar daarover zijn de meningen verdeeld. Volgens het Italiaanse Tuttosport wilde Napoli afgelopen zomer nog 25 miljoen euro ontvangen voor Milik en ondanks een aflopend contract zou men niet genoegen nemen met veel minder. Ajax zal het maximale budget dus moeten aanwenden om Napoli te overtuigen. Ondertussen moet het Milik ook nog overtuigen. Dat zal lastig zat worden wetende dat ook clubs als Internazionale, Everton en Newcastle United de portemonnee willen trekken voor de aanvaller.

Volgens het Spaanse Fichajes is het een kwestie van tijd voordat Calvin Stengs zijn goede spel gaat bekronen middels een transfer. De international zou al grote clubs achter zich aan hebben. Het Spaanse medium schrijft dat Juventus en AC Milan allebei geïnteresseerd zijn in Stengs. De pas 21-jarige aanvaller zou volgens eerdere berichtgeving ook bij andere clubs op de radar zijn. Waar zijn toekomst ligt is daarom nog onzeker, maar het lijkt er sterk op dat een mooie vervolgstap aanstaande is.

En weer keert een grote naam van de Oranje Leeuwinnen terug in de Vrouwen Eredivisie: Sherida Spitse speelt vanaf 1 januari bij Ajax Vrouwen. De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal heeft een contract getekend tot en met de zomer van 2022. Dat melden de Amsterdammers vrijdagochtend via de officiële kanalen.

[b]Buitenland:[/b]

Lionel Messi wordt de laatste tijd nadrukkelijk in verband gebracht met een move naar Manchester City. Die geruchten nemen alleen maar toe nu Pep Guardiola zijn contract in Manchester heeft verlengd. Diario AS pakt in ieder geval weer eens uit met een veelzeggende cover: ‘City-Messi’. De Spaanse sportkrant legt de link tussen het verlengen van Guardiola en de onvrede van Messi: het zou weleens tot een sensationele transfer kunnen komen.

Jetro Willems scheurde in januari zijn kruisband af, maar is weer bijna helemaal fit. Hij hoopt dit kalenderjaar nog zijn rentree te kunnen maken in het shirt van Eintracht Frankfurt, maar waar zijn toekomst ligt, is nog ongewis. Na dit seizoen loopt zijn contract in Duitsland af en Willems wordt in Engeland al in verband gebracht met een terugkeer naar Newcastle United. Die club zou erover denken om Willems terug te halen naar St. James Park, meldt Evening Chronicle.

Olivier Giroud lijkt Chelsea deze winter dan toch te gaan verlaten. De Franse spits werd afgelopen zomer al nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer, maar bleef toen ‘gewoon’ bij The Blues. Op Stamford Bridge komt hij echter nauwelijks aan spelen toe, waardoor een wintertransfer nu toch voor de hand ligt. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Michael Manuello in gesprek met FootMercato. “Als de situatie bij Chelsea niet verandert, dan wil hij vertrekken zodat hij weer kan spelen en zichzelf kan vermaken.”

Waar speelt Messi volgend seizoen?

  • Barça
  • City
  • Anders…
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:54
1+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
21+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
27+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
74+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
153+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
451+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
199+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
40+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
78+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
105+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
171+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
190+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
126+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
207+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
226+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
417+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
24+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
22+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
199+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
47+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie