Transfersoap Wijnaldum krijgt nieuwe cliffhanger

Foto: Transfersoap Wijnaldum krijgt nieuwe cliffhanger

De toekomst van Georginio Wijnaldum is nog steeds niet duidelijk. De middenvelder van Liverpool leek deze zomer op weg naar FC Barcelona, maar de Catalanen mochten hem niet aantrekken vanwege afspraken met de Spaanse voetbalbond. Inmiddels heeft Liverpool hem een nieuwe aanbieding gedaan, waardoor andere ploegen in januari snel moeten handelen om hem binnen te hengelen. 

Georginio Wijnaldum bewees bij het Nederlands elftal dat hij als (aanvallende) middenvelder één van de betere spelers in Europa kan zijn. De oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United was met drie doelpunten in de Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Polen van groot belang voor Oranje en zal daardoor met een goed gevoel terugkeren naar Liverpool, waar komend weekend een nieuwe speelronde in de Premier League wacht. 

Georginio Wijnaldum

Dat de 30-jarige middenvelder nog bij de landskampioen van Engeland speelt, lag een paar maanden geleden niet meer in de lijn der verwachting. Sinds het moment dat Ronald Koeman aangesteld werd als trainer van FC Barcelona werd de naam van de reserve-aanvoerder van Oranje bijna wekelijks gekoppeld aan de Catalaanse voetbalvereniging. Doordat de financiële situatie van Barça dit jaar niet zo rooskleurig is als voorgaande seizoenen, kon Koeman maar één speler naar Camp Nou halen: Sergiño Dest werd in de zomer overgenomen van Ajax. 


Wijnaldum leek daardoor in de wachtkamer plaats te moeten nemen, maar het is nu nog maar de vraag of de middenvelder daar überhaupt zit. De afgelopen maanden wordt Barcelona, dat nog steeds te maken heeft met financiële restricties, vooral in verband gebracht met het aantrekken van Memphis Depay (Olympique Lyon) en Eric Garcia (Manchester City), die net als Wijnaldum over een aflopend contract beschikken bij hun club. 

Dat Wijnaldum deze zomer geen langdurig contract tekende bij Liverpool, heeft te maken met de transferactiviteit van de kampioen van Engeland. Deze zomer namen The Reds Thiago over van Bayern München en de Spanjaard speelt praktisch op dezelfde positie als Wijnaldum, die daardoor zijn basisplek onder druk zag komen te staan. De Spaanse middenvelder echter door onder meer het coronavirus nog geen blijvende indruk weten te maken in het Liverpool-shirt, waardoor manager Jurgen Klopp nog regelmatig een beroep doet op Wijnaldum. In alle competities kwam de middenvelder dit seizoen al 13 keer uit voor de Engelse landskampioen, in de Premier League miste hij alleen speelminuten in het competitieduel met Everton. 

Contractverlenging 

Dat Wijnaldum, ondanks dat hij een contractvoorstel van Liverpool eerder dit seizoen naast zich neerlegde, toch een vaste basisplaats heeft in het team van Klopp zet diens broodheer opnieuw aan het denken. Nu de Nederlandse middenvelder de concurrentiestrijd van Thiago (voorlopig) lijkt te winnen en de Spaanse middenvelder met gezondheids- en aanpassingsproblemen kampt, is het voor The Reds van levensbelang om in het centrum van het middenveld een betrouwbare speler te hebben waarop het team kan terugvallen. En als Wijnaldum de afgelopen jaren één ding bewezen heeft in het rode deel van Liverpool, dan is het dat wel. 

In dat opzicht heeft de Oranje-ster er alleen maar goed aan gedaan om het eerste verleningsvoorstel van zijn broodheer naast zich neer te leggen. Destijds was er nog sprake van een directe transfer naar FC Barcelona, maar aangezien de Catalanen in de winter (waarschijnlijk) ook geen transfersom kunnen ophoesten, zou Wijnaldum op z’n vroegst volgende zomer naar de Spaanse grootmacht kunnen verhuizen. Met andere woorden: Liverpool heeft nog genoeg tijd om de international van het Nederlands elftal uit handen van zijn oude trainer te houden. 


Liverpool zou zich inmiddels weer gemeld hebben bij de zaakwaarnemer van Wijnaldum. The Reds lijken geleerd te hebben van de vorige, stukgelopen onderhandelingen; dit keer zou Wijnaldum een flinke salarisverhoging tegemoet kunnen zien wanneer hij bijtekent in Engeland. Naar verluidt zou Gini veertig procent méér kunnen verdienen dan dat hij nu al doet, wat neerkomt op een slordige honderdduizend euro per week.  

Interlandbreak

Dat nieuws kwam midden in een interlandbreak waar Wijnaldum zijn meerwaarde voor Oranje opnieuw bewees. De middenvelder droeg in de wedstrijden van de afgelopen interlandbreak bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband de afgelopen wedstrijden en die band leek hem vleugels te geven. In de ontmoeting tegen Bosnië en Herzegovina was Wijnaldum verantwoordelijk voor twee van de drie doelpunten aan de kant van Oranje en in Polen zorgde hij ervoor dat Nederland een penalty kreeg om de achterstand weg te werken en knikte hij zelf winnende treffer binnen.  

Die productiviteit zorgde al voor een karrevracht aan reacties van Liverpool-fans. Op Twitter lieten zij zich enigszins verbaasd uit over het feit dat Wijnaldum in Oranje aanvallender gebruikt wordt dan bij Liverpool. Je kunt er gif op innemen dat ook manager Klopp de verrichtingen van zijn spelers bij hun nationale elftallen volgt, dus wellicht kan Wijnaldum hiervan zijn vruchten plukken. De Liverpool-oefenmeester is echter niet de enige die interlandvoetbal zal volgen. Ook de managers en scouts van andere Europese grootmachten bekijken de Nations League met bovengemiddelde interesse, helemaal wanneer er een bijna transfervrije speler zoals Wijnaldum zijn opwachting maakt. 


Cliffhanger

De nieuwe contractaanbieding van Liverpool zal dus waarschijnlijk geen einde maken aan de transfersoap rondom Wijnaldum. Sterker nog: het is eerder een nieuwe cliffhanger. Als je naar de gang van zaken van de afgelopen maanden kijkt, valt er waarschijnlijk wel meer uit te halen voor Wijnaldum en zijn management. Op dit moment mag de 30-jarige middenvelder nog niet onderhandelen met andere clubs, maar daar komt in januari verandering in. 

De voorbije maanden raakte Barcelona dan wel uit beeld, Internazionale en Paris Saint-Germain voegden zich echter in het rijtje om Wijnaldum over te nemen aan het einde van het seizoen. Wel is het opmerkelijk dat Juventus, dat de afgelopen seizoenen een patent lijkt te hebben op transfervrije spelers met een grote staat van dienst, nog niets van zich heeft laten horen. 

Daarom zal Wijnaldum geen haast hebben om zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met Liverpool te zetten. De 30-jarige reserve-aanvoerder van Oranje weet dat hij aan zijn speelminuten gaat komen in Engeland en kan, met aanbiedingen van andere clubs in januari, wellicht een nóg betere deal uit het vuur slepen. Of dat bij Liverpool zal zijn of bij een andere Europese topclub, zal dus nog even in het ongewis blijven.

Wat zou jij doen als je Wijnaldum was?

  • Bijtekenen bij Liverpool
  • Naar FC Barcelona
  • Wachten op betere aanbieding
627+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie