‘Klaassen leek op een pyromaan, Blind op een Amsterdammertje’

Foto: ‘Klaassen leek op een pyromaan, Blind op een Amsterdammertje’

Het Nederlands elftal is een ploeg met twee gezichten, zo stelt de Volkskrant daags na de 1-2 overwinning op Polen. De ochtendkrant is vooral bijzonder kritisch op de defensie.

“Oranje blijft een elftal dat ergernis en bewondering oproept, soms vrijwel gelijktijdig. In aanvallende zin riep het Nederlands elftal op het erbarmelijke veld in Chorzow enthousiasme op, al was het aantal gemiste kansen te groot om de defensieve armoede te maskeren”, begint de ochtendkrant.

“In defensief opzicht was het spel gewoon dramatisch tot de rust. Daley Blind, uitstekend in zijn passing, was traag en passief bij het verdedigen. Hateboer, na bijna een uur gewisseld voor Denzel Dumfries, en Van Aanholt lieten zich aan alle kanten voorbijlopen. Maar ook Davy Klaassen leverde als controlerende middenvelder veel te veel ballen in. Hij moet van De Boer op het huis passen, maar hij leek op een pyromaan af en toe, zeker voor rust.”

De 1-0 ontstond na een ‘typerend moment van waardeloos verdedigen’. Hateboer treft blaam, maar ook de ‘amechtig achter Jozwiak aansprintende’ Klaassen en Blind, die werd ‘omspeeld alsof hij een Amsterdammertje’ was, komen er niet goed vanaf. Aan de andere kant bleef een goal lang uit, mede doordat ‘uitglijden tot kunst was verheven’. “De aanvallers mogen dat als ambitie beschouwen: als zij meer gaan scoren, zullen ze de defensie ontlasten”, besluit de Volkskrant.

Terechte kritiek?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
369+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie