De Boer blij met overwinning: “Na slecht begin lieten we zien wat we konden”

Foto: De Boer blij met overwinning: “Na slecht begin lieten we zien wat we konden”

Frank de Boer is blij met de overwinning van Oranje vanavond op Polen. Na een slechte start zag de bondscoach dat de ploeg zich oprichtte en de achterstand knap omdraaide.

“De eerste vijf minuten leken er niet op ieder geval en gelukkig lieten we daarna zien wat we kunnen”, zegt De Boer na afloop tegen de NOS. “Ik zou niet weten hoe we zo slecht konden beginnen. Ik had de spelers juist gewaarschuwd, dat ze juist door dat gedoe met Lewandowski iets wilden zien aan de Poolse fans. Dan moet je vanaf seconde één alert zijn en het leek dat we dat niet waren. Maar daarna pakten we het wel goed op en creëren we de ene kans na de andere. Sommige halve kansen, sommige hele grote kansen. Dus ik zei in de rust: als we zo doorgaan gaan we honderd procent scoren en gelukkig hebben we dat gedaan.”

Nederland kreeg kansen, maar gaf er ook weer een aantal weg. De Boer lijkt nog op zoek naar de juiste balans in het team. “Ik vond dit minder dan tegen Bosnië, eerlijk gezegd. Er waren een paar momenten dat we even niet goed stonden. Vooral als we zelf de fout maakten en de bal zo in de voeten van een tegenstander schoven. Dan kwamen ze er snel uit. Natuurlijk moeten we dat goed analyseren. Ik denk dat als net dat beetje beter moeten staan en weten wanneer je risico kan nemen en wanneer niet. Zo lijdt je balverlies waar dat eigenlijk niet kan en daar kan je niet tegen voetballen.”

Scoort Oranje vanavond een voldoende?

  • Zeker
  • Nee, het was matig
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie