‘PSV-ster wordt jarenlang dé spits van Oranje’

Foto: ‘PSV-ster wordt jarenlang dé spits van Oranje’

Momenteel kampt het Nederlands elftal nog een beetje met een spitsenprobleem, al zou bondscoach Frank de Boer er natuurlijk ook gewoon voor kunnen kiezen om Donyell Malen daar te posteren. Arnold Bruggink heeft alvast een goede pet van de PSV’er op. 

“Als hij weer volledig in zijn ritme zit en zijn goals blijft maken, dan is hij wat mij betreft straks onomstreden dé spits van Oranje. Ik denk zelfs voor jaren en jaren. Ik denk dat hij zijn kwaliteiten die ik net benoemde uiteindelijk ook op het hoogste niveau zal laten zien”, opent Bruggink in gesprek met Voetbal International.

“Ik ben een groot fan van Malen, hij is als spits namelijk heel compleet. Snel, technisch goed, doelgericht en hij heeft scorend vermogen. De laatste duels liep hij even op het tandvlees, doordat hij na zijn knieblessure veel heeft moeten spelen. Desondanks heeft hij zijn doelpunten dit seizoen ook weer gemaakt. Tegen Omonia Nicosia bezorgde hij PSV met twee goals bijvoorbeeld de overwinning, terwijl hij in dat duel nog meer had kunnen scoren. Malen leeft van doelpunten, hij is altijd op zoek naar zijn goal. Daarin is hij weleens zelfzuchtig.”

En dat laatste slaat nog wel eens door, besluit Bruggink met een verbeterpunt: “Tegen Willem II zag je dat hij soms voor eigen succes ging, waar hij een ander in stelling had kunnen brengen. De wisselwerking met Zahavi heeft even tijd nodig, maar ze moeten elkaar de goal gunnen. Als je dat doet, krijg je ook altijd wat terug.”

Malen hoort nu al de vaste spits van Oranje te zijn

  • Eens
  • Oneens
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie