Talentenfabriek draait op volle toeren: ‘Je krijgt altijd de kans bij Ajax’

Foto: Talentenfabriek draait op volle toeren: ‘Je krijgt altijd de kans bij Ajax’

Bij het Jong Ajax van Mitchell van der Gaag stroomt de laatste tijd de ene na de andere speler door naar de hoofdmacht van de Amsterdammers. Onlangs maakte Brian Brobbey zijn debuut in het grote Ajax.

“Dat is geweldig mooi om te zien. Je krijgt altijd de kans bij Ajax”, zegt Van der Gaan in gesprek met Ajax TV. Brobbey scoorde aan de lopende band bij Jong Ajax en kreeg voor de interlandperiode de kans in het eerste elftal. Tegen Fortuna Sittard kwam hij als invaller binnen de lijnen en scoorde hij bij zijn debuut. “Brian heeft er heel hard voor gewerkt”, aldus Van der Gaag. “Die jongens zijn altijd ongeduldig, ze willen alles zo snel mogelijk. Aan de andere kant: als ze het bij Jong elke week laten zien, dan gaat het vanzelf. Dat is bij Brian ook gebeurd. Dat hij gelijk scoorde bij z’n debuut is mooi. Nu begint het pas eigenlijk voor hem.”

Jurriën Timber heeft zijn debuut in het eerste elftal ook al gemaakt. Van der Gaag is onder de indruk van de ontwikkeling van de negentienjarige verdediger. “Vorig jaar heeft hij bijna alle wedstrijden bij ons gespeeld en zijn doorbraak gemaakt bij het eerste elftal. Je ziet dus nu ook een andere Jurriën op het veld staan”, aldus de trainer. “Hoe jong hij zelf ook nog is, hij neemt andere jongens mee in zijn leiderschap. Hij heeft de hele voorbereiding bij het eerste gedraaid. Daar word je een betere speler van.”

Goed bezig?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie