TRANSFERUURTJE: Overmars schrikt, Koeman viel van stoel

Foto: TRANSFERUURTJE: Overmars schrikt, Koeman viel van stoel

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax deed al eerder succesvol zaken met São Paulo en haalde Antony én David Neres naar de Johan Cruijff ArenA, maar wat Brenner Souza da Silva betreft hoeven de Amsterdammers duidelijk niet op een voorkeursbehandeling te rekenen. Volgens de Braziliaanse media heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars in ieder geval al geïnformeerd naar de contractstatus van deze populaire twintigjarige spits. Hij zou echter te horen hebben gekregen dat er liefst 50 miljoen euro betaald moet worden voor Brenner, conform zijn ontsnappingsclausule. En dat is, zeker in deze tijd maar eigenlijk gewoon in het algemeen, een brug te ver voor de nummer één van de Eredivisie. São Paulo zet hoog in omdat de club financiële problemen heeft, waar het maar wat graag van verlost wil worden. De hoofdrolspeler in dit verhaal zou daarvoor kunnen zorgen, want hij wordt óók begeerd door onder meer het Engelse Arsenal, het Franse Paris Saint-Germain en de Italiaanse clubs Juventus, AC Milan en SS Lazio. Ajax lijkt dus kansloos te zijn, al kunnen we niet helemaal uitsluiten dat Overmars een konijn uit de hoge hoed tovert.

Donyell Malen is behoorlijk populair op de transfermarkt, de spits van PSV wordt in de gaten gehouden door meerdere Europese topclubs. Pierre van Hooijdonk vindt echter dat de jonge aanvaller voor een tussenstap moet gaan, bijvoorbeeld in Dortmund. In gesprek met Voetbal International vertelt Pi-Air: “Malen moet dus naar een club gaan waar hij zeker de eerste spits is. Alleen door veel te spelen wordt hij nog volwassener. Daar moet hij dus rekening mee houden in zijn keuze. Als topscorer van PSV en als spits van Oranje kom je ergens goed binnen.” Van Hooijdonk gaat verder: “Waar ik hem zie spelen? Ik denk aan een club als Borussia Dortmund. Geen absolute wereldtop, maar het schurkt daar wel tegenaan. Als hij bij zo’n club de vaste spits is en daar ook veel scoort, dan maakt hij de stap naar de echte top. Die tussenstap is soms nodig om uiteindelijk bij die wereldtop te komen. Het zit in Malen daar uiteindelijk ook te komen. Ik ken hem verder niet, maar die gedrevenheid straalt hij wel uit.”Cyriel Dessers liet het veilige Almelo achter zich om voor KRC Genk te gaan spelen, maar de spits voelt zich nog niet helemaal senang in de Luminus Arena. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft hij toe dat hij Heracles mist. Hij zegt namelijk: “Ik mis Almelo. Mijn leven daar, de mooie mensen, zoals materiaalman Martin en teammanager Edwin, de assistenten, de spelers. Dat Heracles het nu niet goed doet, vind ik niet. Vorig jaar hadden we na vier duels nog maar twee punten. Ze moeten niet gaan panikeren, zeker de spitsen niet.”

Buitenland:

Vlak na zijn binnenkomst als trainer bij FC Barcelona belde Ronald Koeman met Luis Suárez om hem te vertellen dat hij overbodig was geworden. De Uruguayaanse spits had echter een héél ander idee over zijn toekomst als voetballer. Volgens het Spaanse medium Esport 3 deed de spits de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal namelijk een tegenvoorstel: hij wilde juist een nieuw contract voor vier seizoenen ná de einddatum van de verbintenis die hij al had in het Camp Nou-stadion, tot 2025 dus. Daarbij zou Suárez wel gezegd hebben dat hij zijn gigantische salaris van 34,9 miljoen euro (bruto) per jaar wilde behouden. Naar verluidt viel Koeman welhaast van zijn stoel toen hij dit hoorde.

Ooit werd Mario Balotelli misschien wel gezien als het allergrootste talent ter wereld, maar na een mislukt dienstverband bij de Serie A-laagvlieger Brescia is de inmiddels dertigjarige spits clubloos. Misschien gaat hij wel aan de slag bij Barnsley. Voetbal International schrijft in ieder geval op woensdagochtend: “Barnsley hoopt Mario Balotelli te verleiden, met als gevolg een terugkeer in Engeland. De Championship-club heeft inmiddels gesproken met de zaakwaarnemer van de Italiaanse spits, zo schrijft Sky Sports.” Er is nog helemaal niks zeker, want: “Bij die eerste gesprekken is het vooralsnog gebleven. Balotelli maakte furore bij Manchester City in de Premier League en speelde later ook voor Liverpool in de top van het Engelse voetbal. Barnsley is momenteel de nummer zestien van het Championship, twee weken geleden werd het Derby County van de inmiddels ongeslagen manager Phillip Cocu nog verslagen.”

Vind jij Malen bij Borussia Dortmund passen?

  • Ik wel
  • Ik niet echt
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
39+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
18+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
18+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
55+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
172+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
126+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
159+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
87+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
322+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
587+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
213+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
296+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
108+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
30+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
29+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
158+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
251+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
33+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
55+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie