Spanje naar Final Four dankzij 6-0 zege op Duitsland

Spanje heeft Duitsland woensdagavond een pak slaag uitgedeeld in de Nations League. De Duitsers begonnen de laatste speelronde met een voorsprong op de Spanjaarden, maar hadden in Sevilla niets te vertellen: 6-0.

Spanje wist dat het alleen groepswinnaar kon worden door Duitsland te verslaan en dus begon de ploeg van Luis Enrique vol vuur aan dit duel. Na zeventien minuten was het al raak voor de thuisploeg. Een hoekschop viel bij de tweede paal fraai op het hoofd van Álvaro Morata, die doelman Manuel Neuer geen schijn van kans gaf.

Duitsland kwam geen moment lekker in de wedstrijd. De 2-0 van Morata werd nog afgekeurd en Ferran Torres stuitte op de benen van Neuer, maar na ruim een half uur spelen maakte laatstgenoemde alsnog de treffer door een rebound fraai binnen te werken. Rodri zorgde vijf minuten later vanuit een nieuwe hoekschop zelfs voor de 3-0.

Spanje bleef ook met deze riante voorsprong dominant voetballen. In de tweede helft liep de voorsprong op naar 5-0 dankzij twee treffers van Torres, die daarmee dus een hattrick maakte. Met PSV’er Philipp Max in de basis moest Duitsland ook nog een treffer van invaller Mikel Oyarzabal slikken.

Wel was er nog tegenslag voor Spanje. Meerdere spelers vielen geblesseerd uit, waaronder Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos.

Scoreverloop: 1-0 (17′) Álvaro Morata, 2-0 (33′) Ferran Torres, 3-0 (38′) Rodri, 4-0 (55′) Ferran Torres, 5-0 (71′) Ferran Torres, 6-0 (89′) Mikel Oyarzabal

Is Löw nog te handhaven na zo’n wanprestatie?