Feyenoord kan op doel oude bekende terughalen

Foto: Feyenoord kan op doel oude bekende terughalen

Dick Advocaat maakt na een sterk eerste seizoen een lastig jaar door met Feyenoord. De Rotterdammers staan dan nog wel vierde in de competitie, maar het spel zorgt de laatste weken voor veel kritiek. Bovendien kreeg Feyenoord in acht competitieduels al negen goals tegen, in tegenstelling tot Ajax en PSV met allebei vijf goals. Door het gemis van de geblesseerde Justin Bijlow lijkt dit niet snel te verbeteren.

De 22-jarige Bijlow moest jarenlang Kenneth Vermeer, die in 2014 plotseling overkwam van concurrent Ajax, voor zich dulden. Toen de ervaren sluitpost afgelopen winterstop de overstap maakte naar Amerika, waar hij voor Los Angeles FC tekende, besloot Advocaat om Bijlow een nieuwe kans te geven onder de lat van Feyenoord. De keeper deed het vanaf dat moment uitstekend en groeide uit tot een betrouwbare sluitpost bij de topclub. Niet alleen keepend blijkt hij in staat om zijn mannetje te staan, ook in voetballend opzicht draagt hij zijn steentje bij aan de achterhoede.


Het goede spel had zelfs effect op zijn kansen bij het Nederlands elftal. Verschillende media brachten zijn naam al maanden in verband met Oranje, al wilde bondscoach Ronald Koeman daar nog niet aan toegeven. Door een aantal blessures besloot Frank de Boer hem wél op te roepen, maar vanwege een voetblessure moest hij de Interlandperiode alsnog aan zich voorbij laten gaan. Het was een zware mentale tik voor Bijlow, die zichzelf op de tribune in de Kuip aan het verbijten was. Later bleek zelfs dat hij pas na de winterstop weer inzetbaar is.

Marsman

De Rotterdamse club moest daarom noodgedwongen gebruikmaken van tweede keeper Nick Marsman. De doelverdediger stond van 2011 tot 2017 onder contract bij FC Twente, al zat daar nog wel een verhuurperiode bij Go Ahead Eagles tussen. Zijn periode in Enschede, waar hij eveneens zijn opleiding volgde, was echter niet eentje om over naar huis te schrijven. Marsman oogde onzeker in zijn optredens, waardoor hij in die jaren mindere periodes niet kon voorkomen. Maar via FC Utrecht kwam hij in 2019 opvallenderwijs bij Feyenoord terecht.

Door de afwezigheid van Bijlow mocht hij dit seizoen zelfs al tweemaal op doel staan: uit tegen FC Emmen en thuis tegen FC Groningen. In Drenthe drukte hij binnen vijf minuten een negatieve stempel op de wedstrijd. Een lange bal op Michael de Leeuw ging over Uroš Spajić heen, die op het doel af stormde. Plotseling kwam Marsman al vliegend op De Leeuw af en haalde de keeper de speler van FC Emmen onnodig neer. Het resulteerde in een strafschop voor de thuisploeg die Anco Jansen dankbaar binnenschoot.


Ook tegen FC Groningen speelde Marsman niet al te best. Hij hield dan wel de nul achterin, maar liet soms zelfs zijn medespelers schrikken van zijn opkomende ideeën. Zo kwam in de eerste helft een bal op hem af die hij eenvoudig leek te pakken, maar waarin hij toch miszat. Marcos Senesi schrok van het moment en besloot de bal dan ook snel naar de zijlijn te trappen. Het zijn momenten die in de Eredivisie vaak veroorloofd zijn, maar die tegenstanders op een hoger podium binnen de kortste keren afstraffen. Met een achterstand als gevolg. 

Hahn

Advocaat kennende zit de trainer niet te wachten op een keeper die Feyenoord de komende maanden punten gaat kosten, waardoor hij bij het bestuur aandringt op een versterking. Maar hoe vindt Feyenoord op een snelle sprong een doelman die op het hoogste niveau mee komt? Vooropstaand moeten de Rotterdammers daarvoor creatief zijn, maar een concurrent voor Marsman is zeker te halen. Zo is voormalig Feyenoorder Warner Hahn momenteel transfervrij, wat voor de komende maanden een goede oplossing kan zijn.

Hahn gold jarenlang als groot talent binnen de opleiding van Feyenoord, maar door het aantrekken van Vermeer raakte de keeper uit beeld. Hij ging vervolgens keepen bij Excelsior waar hij het ondanks blessures prima deed, maar hij kon een nieuwe kans bij Feyenoord uiteindelijk uit zijn hoofd zetten. Ook bij sc Heerenveen was de keeper ongelukkig met blessures. Zo raakte hij aan het begin van het seizoen geblesseerd toen tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Groningen zijn schouder uit de kom raakte door te uitbundig te juichen.

Eenmaal teruggekeerd raakte Hahn bij de Friese club opnieuw geblesseerd, waarna hij deze zomer uiteindelijk vertrok. De keeper kreeg de afgelopen maanden volop belletjes van Elche, Anderlecht, Blackburn Rovers, FC Midtjylland en Genoa, maar door een lichte blessure durfde Hahn nog niet te tekenen. Aangezien hij zich momenteel volledig fit voelt, lijkt een rentree bij een club in het binnen- of buitenveld eraan te komen. En waar Hahn inzet op een buitenlands avontuur, kan een tijdelijke terugkeer bij Feyenoord zijn carrière in een stroomversnelling brengen.

Noodgeval



Een goede keeper is bij Feyenoord de komende maanden meer dan welkom, want alleen al in de Europa League speelt de club een aantal beslissende duels. Mocht de club het voor elkaar krijgen om Europees te overwinteren, dan brengt dat vanzelfsprekend een mooi bedrag in het laatje. Ook in de Eredivisie moet Feyenoord aan de bak, aangezien voor de winterstop nog lastige wedstrijden wachten tegen FC Utrecht (thuis) en Vitesse (uit). Puntverlies betekent dat Feyenoord, in ieder geval tijdelijk, moet afhaken bij concurrenten PSV en Ajax. 


Wanneer Feyenoord het voor elkaar krijgt om Hahn voor een tijdelijke basis van twee tot drie maanden te contracteren, dan biedt dat voor beide partijen alleen maar voordelen. Voor Hahn betekent dat een geweldige mogelijkheid om zich op een hoog niveau te bewijzen aan de buitenlandse clubs. Verenigingen als Anderlecht en Genoa kijken vaak niet naar de gemiddelde Eredivisiewedstrijden, juist in duels in de Europa League of Champions League moeten hun toekomstige spelers het verschil maken. Daarin kan Hahn zich waarmaken.

Tegelijkertijd betekent de komst van Hahn voor de Rotterdammers dat zij voor een korte periode uit de brand zijn geholpen. Marsman is ongetwijfeld een goede tweede keeper, maar als basisdoelman bewees hij de afgelopen duels dat hij tekort komt voor de hoge druk die een club als Feyenoord met zich meebrengt. En Hahn lijkt hierin wél in staat. Natuurlijk moet hij plaats maken wanneer Bijlow weer fit is, maar dat kan nog wel eventjes duren. Met een beetje pech mist Bijlow Ajax-uit (17 januari), AZ-thuis (24 januari) én PSV-thuis (31 januari). Dan kan je maar beter een degelijke keeper achter de hand hebben.

Moet Feyenoord Warner Hahn terughalen?

  • Ja, hij is de beste optie
  • Nee, hij is niet goed genoeg
  • Nee, Feyenoord moet niemand halen
660+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie