Van Ginkel: “Of ik aan opgeven heb gedacht?”

Foto: Van Ginkel: “Of ik aan opgeven heb gedacht?”

Marco van Ginkel heeft inmiddels al tweeënhalf jaar geen wedstrijd meer gespeeld. Toch blijft de 27-jarige middenvelder van PSV geloven in een rooskleurige toekomst.

De Chelsea-huurling vertelt aan Voetbal International: “Hoe het met me gaat? Het gaat de goede kant op. Afgelopen week heb ik al een aantal trainingen buiten met de groep meegedaan. Niet dat ik elke dag twee keer naar buiten ga, soms train ik individueel binnen. Maar het begint te komen. Het is lastig te zeggen wanneer ik weer minuten ga maken, ik moet wel steeds de juiste balans vinden in wanneer ik wat doe. Het is aftasten en kijken wat mogelijk is.”

Van Ginkel stelt dat de knieën ‘goed’ voelen. Mentaal ook. “Natuurlijk heb ik wel momenten gehad dat ik me afvroeg of het nog goed zou komen. Ik ben altijd positief, maar die moeilijke dagen zaten er ook tussen. Mijn familie en vrienden hebben me wel gesteund. Of ik aan opgeven heb gedacht? Ja, natuurlijk gaat dat weleens door je hoofd, maar het zit niet in me zomaar op te geven. Ik wil er eerst echt alles aan gedaan hebben.

De PSV-middenvelder heeft ook pech gehad, zoals verkeerde behandelingsmethodes. “Wat kan ik eraan doen? Niets. Het gebeurt mij en dat is kut. Ik kan iedereen wel uitschelden, maar daar heb ik niets aan. Het kan voor je hele gewricht foute boel zijn. Gelukkig is het goed gekomen, maar er is wel wat gebeurd in die knie.”

Gaat hij zijn oude niveau nog halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie