Feyenoord-plan werkt argwaan: “Zo werkt het niet”

Foto: Feyenoord-plan werkt argwaan: “Zo werkt het niet”

Feyenoord wil de financiële achterstand op Ajax en PSV de komende jaren inlopen met extern geld. De club bevestigde vorige week dat er stappen zijn gezet om dit te realiseren.

Feyenoord heeft hoge verwachtingen van het plan, maar clubwatcher Mikos Gouka denkt dat het weggegooid geld is. De AD-journalist wijst op het feit dat de topclub baas in eigen huis wil blijven en daarom maar 49 procent van de aandelen in de verkoop zet. Een investering van zestig miljoen euro is volgens hem dan niet voldoende om de nummer één van Nederland te worden.

Gouka denkt dat Feyenoord met zo’n stap structureel bij de bovenste twee of drie gaat spelen, wat nu geen zekerheidje is. Hij vertelt in de AD Voetbalpodcast: “Het kan ook zijn dat de investeerders bijvoorbeeld zeggen bij Kökcü dat die bij een bepaald rendement verkocht moet worden en dat de investeerders daar in meedelen. Er lijken mij betere manieren om geld te verdienen dan investeren.”

Sjoerd Mossou ziet wel een voordeel: “In potentie is dat natuurlijk wel een club die redelijk structureel Champions League zou kunnen gaan spelen in de toekomst.” Maar countert Gouka: “Feyenoord schuift de onderhandelingen een beetje van zich af en denkt dat Lazard dit voor ze kan regelen. En dat daar dan uiteindelijk een megabedrag uit rolt. Dat is het enige wat er gebeurt. Dat ze op de stoep staan dat horen we allemaal wel. Maar het is volgens mij nog steeds niet zo dat ze investeerders voor het uitkiezen hebben.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie