Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij (84) overleden

Foto: Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij (84) overleden

Harry van Raaij, die acht jaar lang de scepter zwaaide in het Philips Stadion bij PSV als voorzitter, is op 84-jarige leeftijd overleden. De voormalige accountant was niet alleen preses, maar ook twee periodes (1984-90 en 1993-96) penningmeester in Eindhoven.

Het Algemeen Dagblad schrijft op maandagochtend: “Harry van Raaij groeide in de dertig jaar bij PSV uit tot een iconisch bestuurder, die in alles de gemoedelijkheid én Brabantse warmte van PSV uitstraalde. Hij stond erom bekend dat hij juist met uitgesproken karakters als Romario, Mark van Bommel en Luc Nilis prima overweg kon. In 2003 droeg aanvoerder Van Bommel de titel aan Van Raaij op, nadat de voorzitter PSV door een financieel turbulente tijd had geloodst.”

De krant gaat verder: “Van Raaij kreeg nationale bekendheid toen hij regelmatig werd geïmiteerd door cabaretier Erik van Muiswinkel. Hoewel de Brabander nou niet bepaald als een bekwaam leidinggevende werd neergezet in Studio Spaan, kon Van Raaij zelf hard lachen om de persiflages.”

Op het sociale medium Twitter neemt PSV afscheid van zijn icoon:

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie