Andy van der Meijde openhartig: ‘Gedacht aan zelfmoord’

Foto: Andy van der Meijde openhartig: ‘Gedacht aan zelfmoord’

Andy van der Meijde staat bekend als een altijd vrolijke, grappige kerel, maar dat is de oud-prof in feite lang niet altijd geweest. Dat onthult hij in de talkshow van Voetbal International.

Rond zijn transfer van Inter Milan naar Everton stortte zowel Van der Meijde zelf als zijn carrière in recordtempo in. “Mijn focus op heel het voetbal was weg, ik had er geen plezier meer in en wilde niet meer spelen. Ik had een contract, maar ook een kind dat doodziek in het ziekenhuis lag. Dat vond ik op dat moment belangrijker dan voetbal.”

De voormalig international werd erg depressief. “Kijk, ik had heel veel geld. En dan zeggen mensen: Je moet niet zeiken. Maar ik liep gewoon rond met de gedachte om mezelf van kant te maken. En dat terwijl ik net een miljoenencontract had getekend bij Everton, voor vier jaar. De eerste keer dat je op je loonstrookje kijkt, dan denk je: Wát een geld. Maar als je niet speelt en je ziet hoe de anderen plezier hebben, dan voel je je heel erg kut.”

Van der Meijde besluit: “Je bent een voorbeeld voor veel mensen, vooral voor je eigen familie. Je kunt met niemand praten, het is een machowereld, dus dat is heel moeilijk. Daarom ging ik een uitweg zoeken, om maar niet in de realiteit te zijn. Dan krijg je een stempel. Je wordt gezien als zuiperd, mensen zeggen dat je alles hebt weggegooid. Ik heb inderdaad alles weggegooid, maar dat had een reden. Het is niet zo dat ik dat zomaar heb gedaan. Ik ben een slechte vader geweest en liet mijn vrouw en kids in de steek. Veel mensen weten niet dat ik écht in een zwarte periode zat, dat ik heel veel problemen had.”

Had jij dit achter Van der Meijde gezocht?

  • Ja, eigenlijk wel
  • Nee, absoluut niet..
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie