TRANSFERUURTJE: Ajax-klap, Ihattaren-update, Koeman-opdracht

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-klap, Ihattaren-update, Koeman-opdracht

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

In het programma Andy niet te Vermeijde weigerde Mohamed Ihattaren onlangs een transfer van PSV naar Ajax uit te sluiten. Andy van der Meijde zegt vandaag in de talkshow van Voetbal International dat het allemaal wat genuanceerder ligt. De oud-voetballer vertelt namelijk: “Hij vindt Ajax gewoon een mooie club, voor de rest niks. Het is niet dat hij daarheen gaat of zo. Hij heeft gewoon een contract bij PSV, prima. Ik denk dat hij wel moet spelen. Ik kan niet in zijn hoofd kijken, maar anders is de kans groot dat hij wel weg zal gaan, denk ik.” Journalist Simon Zwartkruis wijst Van der Meijde erop dat Steven Bergwijn voor zijn transfer naar Tottenham Hotspur óók met Ajax flirtte. Wat kan de trigger zijn? “Ik denk voetballen in de Champions League. Ajax speelt goed voetbal, dat is ook heel belangrijk. En misschien ook wel het salaris, Ajax kan goed betalen. Champions League is heel anders dan de Europa League. Je speelt liever tegen grote clubs dan dat je in Denemarken tegen een klein clubje moet spelen.” De voormalige vleugelspits van onder meer Internazionale en Everton vindt Ihattaren heel belangrijk voor PSV: “Als hij speelt en ze kunnen hem volgend seizoen verkopen, dan zullen ze heel veel geld binnenhalen. Het zou zonde zijn als je Ihattaren op de bank zou zetten. Hij gunt PSV een transfersom, hij heeft daar de kans gekregen. Hij moet wel gaan spelen en een goede relatie met de trainer onderhouden. Anders zet hij hem zo op de bank. Misschien was hij toen iets te dik, maar het zou zonde zijn als je dat zomaar gaat weggooien. Dat zou echt heel dom zijn.”

Het gaat al tijden niet zo goed met Manchester United… en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Volgens het dagblad The Mirror is het niet ondenkbaar dat de Red Devils zich binnenkort bij Ajax melden voor niet één, maar twee directeurs. Op dit moment is Ed Woodward alleenheerser op Old Trafford, maar zijn aankoopbeleid is bepaald niet je van het te noemen. United is op zoek naar een nieuwe Director of Football en volgens het bovengenoemde medium is de grootmacht nu uitgekomen bij directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax, die wel aan een nieuwe uitdaging toe zou zijn. Om het allemaal wat aantrekkelijker te maken voor de voormalige linksbuiten van onder meer FC Barcelona en Arsenal, moet ook Edwin van der Sar de overstap maken naar United. De algemeen directeur van de Amsterdammers speelde tussen 2005 en 2011 voor de Mancunians en kan dus terugkeren. Vertrekken Van der Sar én Overmars daadwerkelijk naar United, dan zou dat natuurlijk een keiharde klap zijn voor Ajax, waar de twee oud-internationals het beleid bepalen. De huidige nummer één van de Eredivisie zou onthoofd worden.

Buitenland:

Virgil van Dijk is dan wel zwaar geblesseerd en komt dit hele seizoen vermoedelijk niet meer in actie, mogelijk is er binnenkort wel heugelijk nieuws te melden over de centrumverdediger. Hij lijkt zijn contract bij Liverpool namelijk te gaan verlengen. Van Dijk wordt zo nu en dan in verband gebracht met een toptransfer, naar Real Madrid bijvoorbeeld als vervanger van Sergio Ramos (die nogal op leeftijd begint te raken), maar volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano lijkt het er sterk op dat de Oranje-aanvoerder een langer verblijf op Anfield Road verkiest boven een nieuw avontuur. De journalist van onder meer de Engelse kwaliteitskrant The Guardian meldt: “Liverpool heeft inmiddels contact opgenomen met de zaakwaarnemer van Van Dijk en de onderhandelingen worden binnenkort opgestart. Ze willen hem graag voor de club behouden.” De stopper verdient momenteel een slordige 180.000 pond per week bij de Reds, wat neerkomt op zo’n 200.000 euro. Tekent hij bij, dan gaat hij naar verluidt 245.000 euro per week verdienen: een jaarsalaris van een kleine 13 miljoen euro.

De situatie van FC Barcelona is bekend: de Catalanen verkeren financieel gezien in zwaar weer en kunnen ook in de winterstop geen miljoenenbedragen uitgeven aan de komst van nieuwe spelers. Toch heeft oefenmeester Ronald Koeman een oogje op Memphis Depay én Eric García. Volgens het dagblad Sport moeten de aanvaller en de verdediger in de aankomende transferperiode naar het Camp Nou-stadion komen, maar dit heeft nog behoorlijk wat voeten in aarde. Manchester City vraagt immers 15 miljoen euro voor García, waar Olympique Lyon eigenlijk helemaal niks voelt voor een tussentijds vertrek van Memphis. Beide voetballers beschikken echter over een aflopend contract, waardoor er toch wat mogelijk is. Koeman zou zijn doelwitten de opdracht hebben gegeven een vertrek te forceren bij hun respectievelijke werkgevers. Zeggen die namelijk ‘nee’ tegen de biedingen van Barça, dan dreigen García en Memphis gratis en voor niets de deur uit te lopen. Gérard Houllier, adviseur van voorzitter Jean-Michel Aulas bij Lyon, liet zich eerder uit over een mogelijke wintertransfer van Depay: “Wij zullen er alles aan doen om hem te behouden.” Aulas voegde daaraan toe: “Inderdaad, maar we kunnen hem niet houden zodra zijn contract afloopt.”

Verdient Van Dijk een nieuw contract?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:44
27+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
18+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
43+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
79+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
104+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
178+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
156+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
501+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2066+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
773+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
186+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
79+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
119+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
640+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
705+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
898+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
510+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie