TRANSFERUURTJE: Ajax moet gigasom betalen, Feyenoord-plannetje

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax moet gigasom betalen, Feyenoord-plannetje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Als ze bij São Paulo horendol worden van Ajax, dan valt dat op zich wel te begrijpen. De Amsterdammers tikten David Neres op de kop bij de Braziliaanse club en deden dat dunnetjes over met Antony. Naar verluidt heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars nu een oogje op Brenner Souza da Silva. São Paulo heeft het financieel gezien behoorlijk zwaar, maar dat betekent niet dat de twintigjarige spits een goedkope klant is. Volgens de Braziliaanse media moet Overmars namelijk op de proppen komen met een bod van minstens 18 miljoen euro, als hij serieus zaken wil doen. Zelfs dat is mogelijk niet genoeg, want ook Juventus, AC Milan, SS Lazio, Arsenal en Paris Saint-Germain houden de verrichtingen van de genoemde voetballer in de Arena de São Paulo goed in de gaten. Overigens is er nog geen enkele partij die een concreet bod uitgebracht heeft, aldus UOL Esporte.

Eigenlijk was de verwachting dat Nicolás Tagliafico in de afgelopen zomertransferperiode al zou vertrekken bij zijn werkgever Ajax. De Argentijn speelt toch nog in de Johan Cruijff ArenA, maar dat zal vermoedelijk niet lang meer duren… In gesprek met Ajax TV vertelt de linksback namelijk: “Dit jaar ben ik 28 jaar geworden. Daarom wil ik kijken of het mogelijk is om nog een stap te zetten. Daar droomt elke speler van, proberen om alles eruit te halen wat erin zit. Maar nu kan ik nog niet verder denken dan de doelen die ik hier wil bereiken.”Het wordt steeds waarschijnlijker dat Feyenoord binnen afzienbare tijd een aantal investeerder binnenhaalt, die naar verluidt 130 miljoen euro moeten betalen voor 49 procent van de aandelen. En de Rotterdammers hebben grote plannen met dat geld. De Telegraaf onthult namelijk: “De directie, Raad van Commissarissen en Feyenoords huidige aandeelhouders – de Stichting Continuïteit en de Vrienden van Feyenoord – hebben allemaal de ambitie om de kwaliteit op het veld te verbeteren en daarmee Feyenoord naar een sportief hoger niveau te brengen.” Maar… “De club wil overigens dat het geld van investeerders niet louter bij het eerste elftal terecht komt. Er zullen ook miljoenen naar de jeugdopleiding moeten vloeien. Feyenoord wil in eigen land dezelfde financiële mogelijkheden kunnen bieden als Ajax of PSV. De club heeft een aantal grote talenten, die al aan boord waren, zien vertrekken omdat het geld elders beter was.”

Buitenland:

Christian Eriksen werd eventjes gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, maar daar lijkt het toch niet van te gaan komen. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Internazionale, de werkgever van de Deen, namelijk contact opgenomen met Paris Saint-Germain. De Nerazzurri willen Leandro Paredes naar verluidt graag naar het Giuseppe Meazza halen en denken volgens de bovengenoemde roze sportkrant aan een ruildeal met Eriksen. In de winterstop van 2019 pikte Paris Saint-Germain de Argentijnse controleur voor 40 miljoen euro op bij het Russische Zenit Sint-Petersburg, maar in het Parc des Princes is Paredes allerminst een vaste basisspeler. Dat geldt overigens al helemaal voor Eriksen in Milaan. De verwachtingen waren hooggespannen toen de aanvallende middenvelder zijn werkgever Tottenham Hotspur inruilde voor de Serie A-topclub, maar de samenwerking met oefenmeester Antonio Conte is behoorlijk vruchteloos te noemen… Onlangs konden we dus lezen dat Ajax zijn voormalige publiekslieveling een kans op eerherstel wilde bieden, maar de kans dat Eriksen definitief terugkeert naar Amsterdam is behoorlijk klein. De spelmaker is immers nog maar 28 jaar oud en kan dus nog wel eventjes mee in de top.

Justin Kluivert kwam de afgelopen twee seizoenen mondjesmaat in actie bij AS Roma, een vaste basisspeler werd hij nooit. Inmiddels heeft hij het Stadio Olimpico achter zich gelaten voor de Bundesliga-topclub RB Leipzig en is het tijd om terug te blikken. In een interview met het Algemeen Dagblad probeert de buitenspeler zijn vertrek uit de Italiaanse hoofdstad te verklaren: “Na corona speelde ik ineens een stuk minder. Aan mijn instelling veranderde weinig. Ik wilde er in het nieuwe seizoen vol voor gaan. Maar als de club een concurrent haalt en met twee nummers 10 gaat spelen, merk je dat het lastig wordt. Juist op het moment dat ik meer van mezelf verwacht en eis, bleef ik weinig spelen. Dat irriteerde me zo erg dat ik zei: het is tijd voor een nieuwe en verse stap. Ik wil niet nog zo’n seizoen meemaken. Dan grijp ik liever ergens anders mijn kans.”

Verwacht jij mooie transfers als Feyenoord investeerders binnenhaalt?

  • Ik wel
  • Ik niet
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
23+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
14+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
11+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
39+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
33+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
16+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
67+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
299+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
87+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
43+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
104+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
374+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
37+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
284+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
757+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
305+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
767+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
77+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
129+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie