PSG-directeur maakt lelijke uitglijder, fans furieus

Foto: PSG-directeur maakt lelijke uitglijder, fans furieus

Leonardo heeft een slechte beurt gemaakt bij de achterban van Paris Saint-Germain. De technisch directeur noemde Marseille in een Q&A nog altijd dé voetbalhoofdstad van Frankrijk, maar de fans van zijn werkgever hebben juist een hekel aan die stad en Olympique Marseille.

Leonardo noemde in de Q&A het winnen van de Champions League het grote doel met PSG. De Braziliaan was duidelijk: “Deze club bestaat pas vijftig jaar, dat is nog niet zo lang. Als je kijkt naar de clubs die in de jaren 70 de dienst uitmaakten, zoals Ajax en Internazionale: dat zijn clubs die rond 1900 zijn opgericht. In die steden is een echte voetbalcultuur. Dat is hier nog niet zo. Parijs is nooit een échte voetbalstad geweest, dat is in Frankrijk nog altijd Marseille. Er is dus nog veel werk aan de winkel.”

Uitgerekend het benoemen van Marseille zorgt voor grote verbazing bij de PSG-aanhang. De harde kern van de grootmacht schrijft: “Het is verbazingwekkend dat meneer Leonardo de passie, loyaliteit en toewijding van de PSG-fans niet noemt. Die was er zelfs toen de club op het randje van degradatie stond. (…) Om zoiets oprecht te kunnen zeggen, moet je de historie van de club kennen, er liefde en respect voor hebben. Blijkbaar zijn 46 duels in ons eerste elftal daar niet genoeg voor…”

De PSG-aanhang hoopt op een gesprek met Leonardo.

Hebben de fans gelijk?

  • Ja, dit kan niet in die rol
  • Nee, Leonardo mag zijn mening geven
44+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie