Jetro Willems vrijwillig de gevangenis in

Foto: Jetro Willems vrijwillig de gevangenis in

Jetro Willems was al nooit vies van een beetje kattenkwaad, maar inmiddels is de linksback zelfs in de gevangenis beland. Althans, voor een bijzonder project.


De speler van Eintracht Frankfurt werkt namelijk mee aan een documentaire over gevangenissen op Curaçao. Daarom zat WIllems vijf dagen opgesloten in de beroemde en beruchte Bon Futuro-gevangenis. “De eerste dag was wennen, was eng. Het is een andere ervaring. De informatie die je van buiten krijgt is dat het een hel is daar”, vertelt hij in De Telegraaf.

Willems heeft er veel van geleerd. Dit soort projecten geeft je een andere kijk op de wereld en op de mens.” De insteek van de docu genaamd Di velt pa SDDK is dat mensen een tweede kans verdienen. “Het zijn ook mensen en zij willen ook vooruit als ze buiten zijn. Als we er iets aan willen veranderen, begint het bij ons. Iedereen verdient een kans. We moeten de gevangenen helpen hun leven te beteren. Als we dat niet doen, komen ze alsnog als slechte mensen naar buiten.”

De oud-PSV’er trapte natuurlijk ook nog een balletje met mede-gevangenen. “Het ging er fel aan toe. Ze wilden elke wedstrijd van ons winnen. De winnaarsmentaliteit kwam naar boven. Sommige jongens hebben veel skills. Er was veel talent.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie