“Bij Ajax is dat dit seizoen vooralsnog anders”

Foto: “Bij Ajax is dat dit seizoen vooralsnog anders”

Ajax is dit seizoen wel héél erg op schot. De Amsterdammers wonnen natuurlijk met 0-13 van VVV-Venlo, wat een behoorlijk grote invloed heeft op het doelsaldo, maar in het algemeen kun je gewoon stellen dat de ploeg van coach Erik ten Hag een onverzadigbare honger naar goals heeft.

Het Algemeen Dagblad analyseert op dinsdag: “Hoe vaak zie je niet dat topclubs met de zege al lang en breed op zak, krachten sparen en de wedstrijd professioneel uitspelen? Bij Ajax is dat dit seizoen vooralsnog anders. In de voorbereiding toonde de ploeg al een grenzeloos verlangen naar het vijandelijk doel. Bijna elke wedstrijd was het binnen vijf minuten raak. Hoewel de titelfavoriet het in de eerste maand van de eredivisie relatief droog hield, scoorde Ajax in de helft van de competitieduels minimaal vijf keer.”

De krant vervolgt: “Sinds de komst van Davy Klaassen was Ajax in 4 duels maar liefst 26 keer trefzeker. Zo’n scoringsdrift toonde alleen het PSV van Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij in 1999. Een elftal spelers liet de afgelopen maand het netje bollen voor Ajax in de eredivisie. Vijf aanvallers, vier middenvelders en twee verdedigers waren trefzeker. Ter vergelijking: in dezelfde periode kwam Willem II, via aanvaller Ché Nunnely, één keer tot scoren.”

Het AD wijst naar de hand van de trainer: “Wie de doelpunten van analyseert, ziet dat trainer Erik ten Hag al vroeg in het seizoen een soort dynamische zaalvoetbalploeg heeft gesmeed. Levensgevaarlijk door het centrum en comfortabel over de flank. Dat voor Ajax de progressie vooral in de defensie zit, schuilt ook in de aanvallende intenties van de ploeg. En dan te bedenken dat te veel corners niet om aan te gluren zijn bij Ajax. Uit spelhervattingen valt dan ook winst te behalen.”

Maakt Ajax een hongerige indruk op jou?

  • Op mij wel, ja
  • Op mij niet
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie