Feyenoord worstelt zich naar zege op FC Groningen

Feyenoord heeft zondagmiddag een benauwde overwinning geboekt op FC Groningen. In de eigen Kuip zegevierde de formatie van trainer Dick Advocaat met 2-0.

Feyenoord won een week geleden moeizaam bij FC Emmen en herpakte zich vervolgens met een fraaie zege op CSKA Moskou in de Europa League. Het zelfvertrouwen leek daarmee gegroeid, maar daar was in de beginfase niets van te merken. De bezoekers raakten zelfs twee keer de lat. Eerst zag Gabriel Gudmundsson een voorzet op het aluminium ploffen en even later had Remco Balk pech met een heerlijke pegel.

De Rotterdammers speelden een ontzettend povere eerste helft en creëerden nagenoeg niets. Toch dacht de ploeg van Advocaat de leiding te nemen. Mark Diemers schoot na een prima aanval raak tegen de club waar hij nota bene naartoe onderweg leek in de zomer, maar teamgenoot Bryan Linssen hinderde doelman Sergio Padt vanuit buitenspelpositie en dus ging het feest niet door. Op VAR-advies werd de 1-0 geannuleerd.

In de tweede helft viel de 1-0 alsnog. Lutsharel Geertruida, tegen CSKA al trefzeker, kopte een hoekschop achter doelman Sergio Padt. Dat bleek voldoende voor de winst. Ridgeciano Haps, Tyrell Malacia en João Teixeira verdubbelden de marge nog bijna, maar Padt, de paal en een Groningen-verdediger stonden de 2-0 in de weg.

Vlak voor tijd viel de 2-0 alsnog. Haps dacht de bal binnen te kunnen lopen, maar werd gehinderd door Damil Dankerlui. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf zowel een rode kaart als een strafschop, welke door Steven Berghuis werd benut: 2-0.

Scoreverloop: 1-0 (50′) Lutsharel Geertruida, 2-0 (84′) Steven Berghuis (strafschop)