Engelse media trekken Ziyech-conclusie: ‘Wow’

Foto: Engelse media trekken Ziyech-conclusie: ‘Wow’

In zijn eerste wedstrijden bij Chelsea speelde Hakim Ziyech misschien nog een beetje anoniem, maar dat is nu wel verleden tijd. Gisteren kroonde hij zich tot Man of the Match in het Premier League-duel met Sheffield United (4-1 winst) en de Engelse kranten gaan op zondag behoorlijk los over de Marokkaan.

De Daily Express geeft hem bijvoorbeeld een tien als rapportcijfer en schrijft: “Wat een speler. De assist bij het doelpunt van Tammy Abraham komt misschien niet op zijn naam, maar hij creëerde het doelpunt wel met een briljante bal over de verdediging van Sheffield. Zijn voorzet voorafgaand aan het doelpunt van Ben Chilwell was tot op de centimeter nauwkeurig. Vervolgens leverde hij ook nog een uitstekende voorzet bij het doelpunt van Thiago Silva. Ziyech lijkt een van de beste aankopen van de afgelopen zomer.”

“Absoluut koopje”

De Daily Star zit een puntje lager met zijn beoordeling: “Na het optreden van Ziyech lijkt zijn transfersom van 40 miljoen euro een absoluut koopje. De buitenspeler stal de show en Sheffield had geen antwoord op hem. Hij verving Kai Havertz, die door een positieve coronatest ontbrak, met verve.” The Sun is het hier roerend mee eens: “Betrokken bij de meeste serieuze aanvallen van Chelsea. Hij had aanvankelijk wat moeite met zijn passing, maar na zijn rol bij de 1-1 domineerde hij de wedstrijd.”

De London Evening Standard noemt Ziyech ‘een must-have voor Fantasy Football-spelers’: “Hij bewees zichzelf als het creatieve brein van Chelsea.” Ook dit dagblad geeft de voormalige sterspeler van Ajax een negen.

Oefenmeester Frank Lampard was gisteren na het laatste fluitsignaal al lyrisch. De coach zei: “We wisten al dat Ziyech een topspeler was. Het kan indrukwekkend zijn om dat van een afstand te zien, maar het is nog indrukwekkender als je iemand van dichtbij aan het werk ziet. Hij heeft indruk op me gemaakt met zijn persoonlijkheid en zijn kwaliteiten op het veld.”

Complimenten terecht?

  • Zeker
  • Nee
388+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie