Kostas Lamprou: “We moeten eerlijk zijn”

Foto: Kostas Lamprou: “We moeten eerlijk zijn”

In de strijd om lijfsbehoud was het toch wel belangrijk voor RKC Waalwijk om gisteren in eigen huis te winnen van Sparta Rotterdam. Dat lukte echter niet, want doelman Kostas Lamprou kreeg twee doelpunten om zijn oren…

De Griekse goalie wordt geciteerd door Voetbal International: “Komt het hard aan? Ja, dat wel. We moeten tegen een directe tegenstander eigenlijk winnen, maar tijdens de wedstrijd was een gelijkspel het maximaal haalbare. En dan hadden we een beetje geluk nodig. We moeten eerlijk zijn: we verdienden het niet om te winnen. Sparta was veel beter in alle opzichten. Strijd, voetballend, duels winnen, kansen creëren. Het is jammer dat we onszelf tekort doen. In dit soort wedstrijden moeten wij punten pakken. Dit moet niet te vaak gebeuren.”

RKC liet zich de kaas van het brood eten: “Je hebt weleens wedstrijden waarin de tegenstander veel de duels in gaat. Dan moet je mee, anders loop je achter de feiten aan. Sparta was veel sterker, dat is zonde. Als we hadden gewonnen of minimaal gelijk hadden gespeeld, hadden we ze op afstand kunnen houden. Nu gaan ze over ons heen. We maken het onszelf super moeilijk. Als we in dit soort wedstrijden punten pakken, creëren we ademruimte voor onszelf.”

Het is echter niet zo dat het nu alarmfase één is in Waalwijk: “Vroeg of laat komen er in een seizoen momenten dat je wedstrijden die je eigenlijk moet winnen niet wint. Dat betekent niet dat we in paniek moeten raken. We hebben een goed team, maar we moeten meer eisen van elkaar. Wij kunnen beter. We kunnen zeker een goed seizoen draaien. Als we punten pakken, kunnen we vrijer voetballen. Dan maken we het makkelijker voor onszelf.”

Komt dit hard aan?

  • Sowieso, ja
  • Nee
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie