VAR speelt hoofdrol bij belangrijke overwinning Sparta op RKC

Sparta Rotterdam heeft op zaterdagavond uitstekende zaken gedaan door met 0-2 van RKC Waalwijk te winnen in het Mandemakers Stadion. Het duel tussen de twee degradatiekandidaten werd overgoten door een prominent VAR-sausje.

In de eerste helft dachten de gasten van oefenmeester Henk Fraser, die mogelijk voor het laatst op de bank zat en naar FC Utrecht vertrekt (al hebben de Domstedelingen meer kandidaten), op voorsprong te komen via een goal van Bart Vriends, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom oordeelde dat de Spartaan een overtreding gemaakt had op goalie Kostas Lamprou van RKC.

Vervolgens moest de arbiter wéér in actie komen, want hij werd door de videoscheidsrechter van dienst naar de zijlijn geroepen om de beelden te bekijken van een mogelijke penaltysituatie. Oostrom bleef echter bij zijn beslissing, waardoor de Waalwijkers géén strafschop kregen.

En dat kwam RKC behoorlijk duur te staan, want in de tweede helft was het Sparta dat op voorsprong kwam: Lennart Thy knikte de bal van dichtbij binnen. Vlak voor tijd besliste Abdou Harroui de wedstrijd al helemaal door de 0-2 te maken.

Scoreverloop: 0-1 (59′) L. Thy, 0-2 (90′) A. Harroui