‘Mijn ouders vonden de interviews met Van Gaal vreselijk’

Foto: ‘Mijn ouders vonden de interviews met Van Gaal vreselijk’

Als verslaggever van SBS6 had Hans Kraay jr. elke interlandperiode weer de taak om bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal te interviewen. En vaker wel dan niet verwerd zo’n vraag-antwoordgesprek tot een heuse ruzie.

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt de televisiepersoonlijkheid over zijn zucht naar erkenning: “Ieder mens heeft bevestiging nodig, maar ik heb daar van jongs af aan altijd wel wat meer behoefte aan gehad. Komt ook door de relatie met mijn vader, denk ik. Ik had groot respect voor hem, keek enorm tegen hem op. Maar hij was niet zo scheutig met complimentjes. De meeste dingen die ik deed, vond hij maar niets. Als voetballer had hij er een hekel aan dat ik iedereen verrot schopte. En mijn televisiewerk, mwah, daar had hij vaak ook weinig mee. Zeker niet als ik Louis van Gaal moest interviewen voor interlands, op SBS6. Heb ik twee jaar gedaan. Ik wist hoe vreselijk mijn ouders dat vonden.”

Kraay gaat verder: “Toch ging ik die gesprekjes nooit in om stennis te schoppen. Integendeel. Vaak belde ik mijn moeder van tevoren. Die zei dan: houd het vandaag maar een beetje gezellig, Hans. Perschef Kees Jansma zei ook vaak van tevoren: begin nou met een open vraag, Hans. Dat deed ik dan ook, maar even later was het dan toch weer bonje. Liet ik me meeslepen. Ik ergerde me dan aan Louis, en hij ergerde zich aan mij. Dat ging vanzelf zo. Maar vijf minuten na afloop dacht ik dan wel aan mijn ouders. Shit, die arme mensen. Die hadden zich weer samen achter het bankstel verstopt.”

Had jij medelijden met Kraay?

  • Ik wel
  • Ik niet
297+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie