Spaanse kranten gaan los over Frenkie: ‘Ballon d’Or’

Foto: Spaanse kranten gaan los over Frenkie: ‘Ballon d’Or’

FC Barcelona won gisteren met 5-2 van Real Betis en Frenkie de Jong was misschien wel de beste man aan de kant van de Catalanen. De middenvelder wordt dan ook bejubeld in de Spaanse media en AS ziet hem op termijn zelfs de Ballon d’Or winnen.

Het dagblad Sport deelt een zeven uit aan de spelmaker: “De Jong keerde terug naar het middenveld na zijn geïmproviseerde rol als centrale verdediger tegen Dynamo Kiev en zijn prestaties waren aanzienlijk beter. Hij completeerde Sergio Busquets en nam het initiatief zodra het spel moest worden opgebouwd en de aanvallers moesten worden bereikt.”

AS is dus wel héél lyrisch: “Het was de beste wedstrijd van De Jong dit seizoen en zelfs een van zijn beste wedstrijden als blaugrana. Oppermachtig als de linies moesten worden doorbroken, uiterst precies in de passing en onvermoeibaar op de momenten dat de bal moest worden veroverd. Als hij dit niveau kan volhouden, wint hij op deze manier over twee, drie jaar de Ballon d’Or.” Ook El Mundo Deportivo zag de beste versie van de Oranje-international in actie: “Hij was meer bij het spel betrokken en dé sleutelspeler van het team.”

“Niet overtuigend”

Opvallend genoeg is Marca niet zo heel positief: “Hij kreeg tegen Real Betis zijn vertrouwde plek op het middenveld naast Busquets. De Nederlander voorzag Barcelona van diepgang en snelheid, maar hij kwam niet overtuigend over in de actie voorafgaand aan de gelijkmaker van Antonio Sanabria.”

El Periódico geeft De Jong een compliment voor zijn ‘voorassist’ bij de 3-1: “Jordi Alba sprintte weg en dat bleef niet onopgemerkt voor De Jong. Hij behield het overzicht en gaf een uitstekende pass. Dat was het moment dat Messi ‘zijn’ assist bedacht: een overstapje na een pass van Alba en toen was het aan Antoine Griezmann om niet te missen. Hij kon hem niet missen. Hij miste niet.”

Zie jij Frenkie de Ballon d’Or winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
1893+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie