Giakoumakis veroorzaakt penalty, maar eindigt duel als VVV-held

In de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Heracles Almelo leek Georgios Giakoumakis de schlemiel te worden, want een tiental minuutjes voor tijd veroorzaakte hij een penalty. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte de Griek zijn fout echter goed door de 3-2 te maken.

De thuisploeg had al behoorlijk snel op voorsprong kunnen komen in De Koel, maar na iets meer dan twintig minuten spelen miste Giakoumakis een strafschop. Aan de andere kant van het veld was Silvester van der Water vervolgens wél trefzeker. Toch gingen de Heraclieden niet met een goed gevoel rusten, want Adrián Szoke deelde een elleboogstoot uit en werd van het veld gestuurd met een rode kaart.

In de tweede helft was het dus helemaal de beurt aan VVV om aan te vallen. Al vrij snel werd het 1-1 via Jafar Arias, waarna Vito van Crooij de 2-1 op het scorebord zette. Tien minuten voor tijd kwam Giakoumakis echter te laat met een sliding op Robbin Pröpper, met een pingel als gevolg. Die werd binnengeschoten door Rai Vloet. Vlak voor tijd maakte de Griekse spits zijn fout(en) echter goed door de 3-2 te maken na een voorzet van Guus Hupperts.

Scoreverloop: 0-1 (38′) S. van der Water, 1-1 (51′) J. Arias, 2-1 (67′) V. van Crooij, 2-2 (78′) R. Vloet, 3-2 (88′) G. Giakoumakis