Bayern München deelt tik uit aan Borussia Dortmund

Elk jaar weer hoopt Borussia Dortmund mee te kunnen doen om de Bundesliga-titel, maar vaak strandt die ambitie in schoonheid. Op zaterdagavond heeft Bayern München een gevoelige tik uitgedeeld aan Erling Haaland en co in een onderlinge confrontatie.

In de eerste helft ging het behoorlijk gelijk op in het Signal Iduna Park: beide topclubs kregen kansen. Leon Goretzka zorgde bijvoorbeeld bijna voor de 0-1 voor Der Rekordmeister, maar Roman Bürki keerde de kopbal van de middenvelder fraai. Vervolgens scoorde Robert Lewandowski, maar de treffer van de Pool werd geannuleerd wegens buitenspel.

Op slag van rust was het Dortmund dat op voorsprong kwam via Marco Reus, maar die marge nam de thuisclub niet mee de pauze in. Met het allerlaatste schot van de eerste helft maakte David Alaba namelijk gelijk: de Oostenrijker (de laatste tijd vaak in het nieuws met betrekking tot het al dan niet verlengen van zijn aflopende contract) schoot een vrije trap prachtig tegen de touwen.

In het tweede bedrijf nam Bayern de touwtjes in handen en al vrij snel kwam de grootmacht uit München ook op voorsprong: na een grote kans voor Haaland bewees Lewandowski toch nog wel een streepje voor te hebben op de jonge Noor, dit keer maakte hij wél een geldige goal met een kopbal. Tien minuten voor tijd zorgde Leroy Sané voor een (op het oog) veilig marge, maar daarna maakte Haaland de aansluitingstreffer. Verder dan 2-3 kwam Dortmund echter niet…

Scoreverloop: 1-0 (45′) M. Reus, 1-1 (45′) D. Alaba, 1-2 (48′) R. Lewandowski, 1-3 (80′) L. Sané, 2-3 (83′) E. Haaland