TRANSFERUURTJE: Nieuwe Ajax-spits, Barcelona-opruiming

Foto: TRANSFERUURTJE: Nieuwe Ajax-spits, Barcelona-opruiming

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax was in de voorbije transferperiode in de mark voor een spits van wereldformaat, maar die kwam uiteindelijk niet naar de Johan Cruijff ArenA. Misschien is de oplossing voor de problematiek in de Johan Cruijff ArenA wel simpeler dan gedacht. Danilo Pereira doet het op huurbasis bij FC Twente namelijk geweldig en zou in de toekomst de vaste nummer negen kunnen worden in onze hoofdstad. Oefenmeester Erik ten Hag zegt in een interview met de krant TC/Tubantia: “Nee, hij verrast me niet. Ik had dit wel verwacht. Er was veel interesse voor hem, ook vanuit het buitenland, maar dit is de beste stap voor hem. Bij Twente zijn de ruimtes veel groter dan bij Ajax. En dan komt hij in zijn kracht te spelen. Danilo is een intelligente speler, die in ‘de box’ dodelijk is. Hij moet alleen fysiek nog aansterken. Ik vind zijn ontwikkeling mooi om te zien. Ik gun het hem ook enorm, want hij is een hartstikke leuke, goede jongen.” Waarom was Ajax in de transferperiode bereid om de Braziliaan uit te lenen? “Als je na een paar jaar Jong Ajax nog niet in het eerste elftal speelt, of bij de selectie zit, dan is het beter om elders een jaar ervaring op te doen. We wilden hem wel in het zicht houden en zeker niet verkopen.”

John van den Brom verlaat FC Utrecht voor het Belgische KRC Genk en de Domstedelingen moeten natuurlijk een vervanger aanstellen. Er is best een goede mogelijkheid dat Mark van Bommel de nieuwe sterke man wordt in de Galgenwaard. Mike Verweij onthult namelijk in de podcast van De Telegraaf: “Hij heeft een hele grote fan in Utrecht. Wesley Sneijder heeft hem van harte aanbevolen bij FC Utrecht.” Valentijn Driessen haakt in: “Als Wesley Sneijder maar niet zijn voetbalschoenen aantrekt om weer terug te komen.” Maar… misschien kan hij wel assistent worden? “Ik denk dat FC Utrecht dat niet moet doen. Ze moeten voor bewezen kwaliteit gaan. Henk Fraser (een andere kandidaat, red.) kan overigens Sneijder er ook bij nemen als dat nodig of wenselijk is. Je moet voor ervaring gaan en Mark heeft anderhalf jaar ervaring bij PSV.

Buitenland:

Vertrekt Donny van de Beek binnenkort al weer bij Manchester United? Volgens een aantal Engelse en Spaanse media zou dat zomaar eens kunnen. De Red Devils zouden namelijk al een voorstel binnen hebben gekregen voor een heuse ruildeal… De Engelsen betaalden in de voorbije transferperiode ongeveer 40 miljoen euro voor hun aanwinst aan Ajax, maar onder oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer vervult Van de Beek vooralsnog een bijrol. En het is de grote vraag of hij óóit vast in het team komt op Old Trafford, door de aanwezigheid van Paul Pogba en Bruno Fernandes. Real Madrid, dat een jaartje geleden al dicht bij de komst van de Oranje-international was maar de deal zélf liet klappen, zou zijn kans schoon zien. De Koninklijke zou met het oog op de hoge leeftijd van Luka Modric (de Kroaat is al 35, red.) wel een extra middenvelder gebruiken en is Van de Beek klaarblijkelijk nog niet vergeten. Naar verluidt hopen de Madrilenen op een ruildeal met gesloten beurzen, waarbij Isco naar United vertrekt. Álle betrokken partijen zouden hier wel wat voor voelen. De Engelse pers heeft hier een duidelijke mening over: men zou het ‘krankzinnig’ vinden als de Red Devils hun aankoop nu al weer laten gaan.

FC Barcelona beschikt over een flink aantal spelers die eigenlijk niet zoveel meer voor de club betekenen, maar willen blijven omdat ze een mooi salaris verdienen. Oefenmeester Ronald Koeman heeft hier volgens de Spaanse media schoon genoeg van. El Mundo Deportivo schrijft vandaag dat de Zaandammer een vijftal spelers in niet mis te verstane bewoordingen heeft verteld dat ze op zoek moeten gaan naar nieuwe werkgevers. Het gaat om Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé, Carles Aleñá, Martin Braithwaite en Júnior Firpo. Koeman zou van mening zijn dat deze voetballers Barça op dit moment gijzelen. Het is immers algemeen bekend dat de Catalanen het financieel ontzettend zwaar hebben, maar toch willen ze Memphis Depay (Olympique Lyon) en Eric García (Manchester City) in de winterstop inlijven. En dat kan alleen als er wat geld vrijgemaakt wordt. Overigens rept het bovengenoemde dagblad wel van een pijnlijke gewaarwording, want Barcelona betaalde liefst 191 miljoen euro voor de genoemde spelers. Vooral Dembélé was duur (130 miljoen euro) en de transferwaarde van de Fransman bedraagt nu nog maar een slordige 50 miljoen euro…

Danilo de vaste Ajax-spits?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
650+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:37
4+
Slot: “Niet het idee dat ik Dr. Phil voor hem hoef te spelen”
16:22
19+
Noa Lang met Nederlands elftal mee naar EK?
16:05
0+
Oosting treurt om ‘groot sportief verlies’ Twente: “Erg jammer”
15:51
66+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
127+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
37+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
303+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
320+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
113+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
74+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
62+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
346+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
196+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
165+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
219+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
271+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
144+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
108+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
93+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
201+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie