Veelbesproken Lam schiet PEC naast Fortuna

Hekkensluiter Fortuna Sittard en het kwakkelende PEC Zwolle hebben elkaar vrijdagavond in evenwicht gehouden. Op Limburgse bodem knokten de bezoekers zich tot twee keer toe langszij: 2-2.

Fortuna verloor vorige week met 5-2 bij Ajax, maar maakte in die wedstrijd een goede indruk. Vooral in de omschakeling veroorzaakte de formatie van Kevin Hofland dreiging en tegen de Zwollenaren pakte dat meteen goed uit. Al in de zesde minuut zorgde Emil Hansson voor de 1-0.

PEC Zwolle verloor een week geleden juist met 5-1 bij FC Twente, wat leidde tot een furieuze John Stegeman. In Sittard zal hij andermaal niet tevreden zijn geweest. Jaroslaw Lach bezorgde PEC met een eigen doelpunt nog wel een fortuinlijke gelijkmaker, maar nog voor rust zorgde George Cox voor de 2-1. Ddaarbij ging doelman Michael Zetterer niet vrijuit.

Waar Thomas Lam in Enschede dé schlemiel was, daar was hij nu juist van waarde. De aanvoerder schoot een vrije trap fraai tegen de touwen. Het had nóg mooier kunnen worden als Mike van Duinen zijn verjaardag had opgevrolijkt met een treffer, maar zijn inzet eindigde op de paal. Al met al schieten beide ploegen hier niets mee op.

Scoreverloop: 1-0 (6′) Emil Hansson, 1-1 (33′) Jaroslaw Jach (eigen doelpunt), 2-1 (45′) George Cox, 2-2 (55′) Thomas Lam

Gaat Fortuna zich dit seizoen handhaven?