Arsenal wint na Noorse hulp, Botman wint ruim in Milaan

Arsenal heeft donderdagavond een grote stap gezet naar de volgende ronde van de Europa League. Tegen Molde FK werd ook de derde groepswedstrijd in winst omgezet: 4-1.

Arsenal had het zeker niet makkelijk in het eigen Emirates Stadium. Na twintig minuten nam Molde FK zelfs de leiding via Martin Ellingsen. Ook de twee doelpunten daarna werden gemaakt door een Molde-speler, maar dan wel in Noors voordeel. Zo zorgde Kristoffer Haugen op slag van rust voor de 1-1 middels een eigen doelpunt.

Op soortgelijke wijze kwam Arsenal zelfs op 2-1 dankzij Sheriff Sinyan. Pas in de laatste twintig minuten lukte het Arsenal volledig op eigen kracht om te scoren. Nicolas Pépé zorgde voor het derde doelpunt, waar Joe Willock vlak voor tijd de vierde binnen werkte.

Met negen punten is Arsenal halverwege de groepsfase nog foutloos. Molde staat op zes punten, waar Rapid Wien voor het eerst een driepunter pakt ten koste van Dundalk (4-3).

Groep H: Botman stunt in Milaan

Sven Botman is er donderdag in geslaagd om Zlatan Ibrahimovic af te stoppen in de Europa League. Met OSC Lille hoefde de oud-Ajacied geen doelpunt toe te staan bij AC Milan, dat er zelf drie om de oren kreeg: 0-3.

Yusuf Yazici versierde een strafschop in Milaan en benutte deze zelf. Daarmee leidde hij de opvallend eenvoudige zege op AC Milan in. In de tweede helft scoorde de Lille-ster nog tweemaal.

Celtic verloor in deze groep met 1-4 van Sparta Praag.

Groep I: Sivasspor – Qarabag FK 2-0, Villarreal – Maccabi Tel Aviv 1-0

Groep J: Ludogorets Razgrad – Tottenham Hotspur 1-3, Royal Antwerp FC – LASK Linz 0-1

Groep K: Dinamo Zagreb – Wolfsberger AC 1-0, Feyenoord – CSKA Moskou 3-1

Groep L: Rode Ster Belgrado – AA Gent 2-1, TSG 1899 Hoffenheim – Slovan Liberec 5-0