Barça blijft in CL winnen, knappe comeback Sevilla en makkie voor Chelsea

FC Barcelona blijft goed gaan in de Champions League. De ploeg van trainer Ronald Koeman, dat het zo lastig heeft in de eigen competitie, won ook het derde groepsduel van het miljardenbal. Dinamo Kiev werd in het eigen Camp Nou verslagen.

FC Barcelona – Dinamo Kiev

Sergiño Dest stond bij Barça in de basis, terwijl Frenkie de Jong als inschuivende verdediger werd opgesteld. De thuisploeg ging geweldig van start, doordat Lionel Messi al na vijf minuten een penalty benutte. Een uur later werd de marge verdubbeld door een kopbal van Gerard Piqué. Viktor Tsygankov deed nog wat terug voor de bezoekers, maar een tastbaar resultaat bleef voor de Oekraïners uit.

Chelsea – Stade Rennes

Chelsea had op Stamford Bridge geen kind aan Stade Rennes. Door twee benutte strafschoppen van Timo Werner stonden The Blues voor de pauze al met 2-0 voor. Grote pechvogel bij de Fransen was Dalbert Henrique die beide penalty’s veroorzaakte en er telkens geel voor kreeg. Bij het tweede vergrijp moet hij dus het veld verlaten. Na een vlot uitgespeelde aanval bepaalde Tammy Abraham de eindstand op 3-0.

Sevilla – Krasnodar

De Russen, zonder Tonny Vilhena, begonnen brutaal en stonden na twintig minuten al met 0-2 voor. Magomed-Shapi Suleymanov en Marcus Berg tekenden voor de treffers. Ivan Rakitic deed net voor rust iets terug, maar na de pauze kregen de Spanjaarden een nieuwe tik: Jesús Navas incasseerde namelijk de eerste rode kaart uit zijn carrière. Desondanks zette Sevilla een mooie eindsprint in. Invaller Youssef En-Nesyri maakte twee goals en bezorgde zijn ploeg zo nog een knappe overwinning.