Man United loopt met Van de Beek eerste CL-averij op

Foto: Man United loopt met Van de Beek eerste CL-averij op

Manchester United heeft de eerste nederlaag in dit Champions League-seizoen geleden. Op bezoek bij Istanbul Basaksehir ging de Engelse grootmacht met 2-1 onderuit. Donny van de Beek kreeg een uur speeltijd, maar kon daarin weinig overtuigen

Ole Gunnar Solksjaer rouleert deze weken nogal met zijn ploeg. De Noorse coach had in Istanbul wederom een Champions League-basisplaats voor Van de Beek in petto, ditmaal als controlerende middenvelder. Hij was gekoppeld aan Nemanja Matic, terwijl Bruno Fernandes op tien speelde. Deze formatie moest het chagrijn, wat ontstond door de nederlaag afgelopen weekend in de Premier League tegen Arsenal, wegspoelen. De start tegen Basaksehir liet echter te wensen over. Al na dertien minuten stonden The Mancunians op achterstand door een merkwaardige goal. Nadat een aanval van de Engelsen werd afgeslagen bereikte een diepe bal de vrijstaande spits Demba Ba, die zelfs vanaf de eigen helft startte. Hij verschalkte vervolgens Dean Henderson, die speelde in plaats van David de Gea.

De bezoekers konden vervolgens amper een vuist maken en bewees vijf minuten voor rust nogmaals de defensie niet goed op orde te hebben. De Turken braken uit aan de linkerkant, waarna Ba met een handig overstap je de weg vrijmaakte voor Edin Visca. De Bosnische middenvelder schoot raak, waardoor de zorgen voor Man United alleen maar opstapelden. Toch ging de grootmacht met een redelijk gevoel rust door nog net de aansluitingstreffer te produceren. De mee opgestoomde Luke Shaw kwam met een fijne voorzet op het hoofd van Anthony Martial, die vrij kon inkoppen: 2-1.

Onder aanvoering van Bruno Fernandes ging de ploeg van Solksjaer op jacht naar de gelijkmaker. De Portugese spelmaker kreeg twee kansen om te scoren, maar faalde in de afronding. De vrij anoniem spelende Van de Beek werd er na een uur afgehaald voor Paul Pogba. De Nederlandse inbreng kwam even later wel weer terug, doordat Timothy Fosu-Mensah mocht invallen. Vervolgens bleven echt grote kansen uit, al was Manchester in de blessuretijd nog heel dichtbij de gelijkmaker. Na een dood spelmoment kopte Harry Maguire richting het doel, waarna de bal vreemd caramboleerde via een Turks been. Het object kon echter op de lijn worden weggewerkt, waardoor de drie punten in eigen huis bleven. Man United lijd na twee overwinning het eerste verlies.

Scoreverloop: (12′) Ba 1-0 (40′) Visca 2-0 (43′) Martial 2-1

Viel Van de Beek weer tegen?

  • Kan je wel zeggen!
  • Haalde wel een voldoende
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
107+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
52+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
34+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
16+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
298+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
117+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
34+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
174+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
72+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
98+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
497+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
211+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
307+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
998+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
173+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8630+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1991+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3328+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
656+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
996+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie