Deense kranten gaan los over Ajax: “Een hel”

Foto: Deense kranten gaan los over Ajax: “Een hel”

In Denemarken had men zich toch wel wat meer voorgesteld van de Champions League-wedstrijd van FC Midtjylland tegen Ajax van dinsdagavond. Binnen een mum van tijd kwam de ploeg immers op een 0-2 achterstand door goals van Antony en Dusan Tadic.

Het dagblad Ekstra Bladet schrijft op woensdagochtend: “Kinderlijke fouten en er stond al snel 0-2 op het scorebord. Dachten we dat die fouten eruit waren na een volwassen optreden op Anfield? Ja, of dat hadden we in ieder geval gehoopt. Maar toch waren de eerste twaalf minuten voor FC Midtyjlland een hel.” Wat overwintering betreft lijken de Denen nu kansloos te zijn… “Moeten ze nu meer prioriteit geven aan de Superliga (en een B-team opstelling in het miljardenbal, red.)?”

Tipsbladet stelt: “Misschien dat FC Midtjylland punten had kunnen pakken als ze wat meer verdedigend hadden gespeeld.” De krant wijst Erik Sviatchenko, Alexander Scholz en Frank Onyeka aan als uitblinkers: “Sviatchenko speelde ijzersterk in defensief opzicht. Hij vervulde zijn taken, blokte veel schoten en won de duels die hij moest winnen. Onyeka slaagde er niet in om in aanvallend opzicht het verschil te maken. Maar hij veroverde wel heel veel ballen en vervulde zijn defensieve rol op het middenveld met verve.”

Bij BT zagen ze dat de verdediging van Ajax op een gegeven moment op wankelen stond: “De thuisploeg zette voor rust druk en Ajax slaagde er ternauwernood in om met een krappe marge de rust te halen. Die druk nam na rust behoorlijk af, want invaller Davy Klaassen hielp Ajax om de bal aan de voet te houden.”


Politiken wijst naar het grote spandoek achter een van de doelen met daarop de tekst: keep shooting for the stars and one day everyone will know our name. “Vanaf het begin van de wedstrijd schoot Ajax meer voor de sterren. Het duurde slechts 49 seconden voor de bezoekers op voorsprong stonden, na een goede combinatie van het gevaarlijke trio Quincy Promes, Dusan Tadic en het grote Braziliaanse talent Antony. Als je de waardes per speler bekijkt, is Ajax een veel sterkere club. Maar het is ook een club waarmee de Deense clubs zich willen meten, ondanks dat er vanuit Nederland een stuk vaker spelers naar de grootste clubs ter wereld vertrekken. Dat is zeldzaam in de Superliga.”

Kon Ajax de overwinning over de streep trekken door Klaassen?

  • Ja
  • Nee
1003+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
28+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
18+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
16+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
195+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
79+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
135+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
52+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
75+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
416+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
181+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
274+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
717+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
164+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8608+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1935+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3248+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
547+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
957+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie