Hugo de Jonge reageert op corona-uitbraak Ajax

Foto: Hugo de Jonge reageert op corona-uitbraak Ajax

Vanavond werd op de persconferentie duidelijk dat het huidige corona-maatregelenpakket nog wel van kracht blijft. Ook reageerde coronaminister Hugo de Jonge kort op de corona-uitbraak bij Ajax.

Veel spelers werden positief getest, terwijl het achteraf om oude restanten van het virus bleek te gaan. Geeft het aan hoe onbetrouwbaar de tests zijn? “Het zegt een paar dingen. Als je heel veel test, ook asymptomatisch, is het logisch dat er meer positieve testen zijn. Dat is niet onlogisch. Je hebt dan een aantal uitslagen waar je net niet helemaal op kunt leunen. Dat is ook de reden waarom we over het algemeen best voorzichtig zijn met asymptomatisch testen. Dat heeft ook een capaciteitsachtergrond.”

De Jonge vervolgt: “Wij gaan het asymptomatisch testen stapsgewijs introduceren, met name in de doelgroepen waarvan we verwachten dat het vindpercentage hoog is. Maar als je zomaar iedereen gaat testen, moet je beter weten hoe je de uitslag moet interpreteren.”

Vanuit de ‘bubbel’ leven is bijna onmogelijk, denkt de politicus. “Vanuit topsportoverwegingen snap ik goed dat je de bubbel zo klein mogelijk wil maken. Daarbinnen moet je die topsportactiviteiten uitoefenen. Helemaal waterdicht is het nooit. Dat hebben we ook gezien bij grote wielertochten, waarbij ze hun best doen om de bubbel gesloten te houden. Dat lukt net niet helemaal. Het vraagt ongelooflijk veel discipline om die bubbel daadwerkelijk gesloten te houden.”

Denk jij dat er nog veel complete wedstrijden afgelast zullen gaan worden door corona?

  • Ja, dat vrees ik wel..
  • Nee, dat denk ik niet
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie