TRANSFERUURTJE: 15 miljoen voor Schuurs, Messi wacht af

Foto: TRANSFERUURTJE: 15 miljoen voor Schuurs, Messi wacht af

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Door de zware blessure van Virgil van Dijk (die inmiddels geopereerd is, maar lang moet revalideren) kan Liverpool wel een extra centrumverdediger gebruiken. En de Reds zouden in hun zoektocht naar een nieuwe stopper uitgekomen zijn bij Ajax. Perr Schuurs speelde best aardig in de Champions League-kraker tussen de Amsterdammers en de Engelsen van twee weken terug (0-1 verlies in de Johan Cruijff ArenA) en moet naar verluidt in de winterstop al de overstap maken naar Anfield Road. Don Balón, dat weet te melden dat ook FC Barcelona de verrichtingen van de jonge verdediger goed in de gaten houdt, weet dat de club van oefenmeester Jürgen Klopp zich binnenkort in onze hoofdstad gaat melden met een openingsbod van 15 miljoen euro.

Feyenoord kampt dit seizoen met een spitsenprobleem. Nicolai Jörgensen is om de haverklap geblesseerd, Róbert Bozeník zit ook in de lappenmand en de alternatieve opties zijn niet goed genoeg bevonden. Clubicoon Ben Wijnstekers doet tegenover FR12 een opvallend voorstel: haal Henk Veerman. “Ik moet oppassen met wat ik zeg, maar misschien zou Veerman wel passen bij Feyenoord. In ieder geval een type zoals hij. Hij heeft overal schijt aan, kan goed positie kiezen, maakt goede loopacties en is groot en sterk. Ik denk dat Feyenoord dat nodig heeft.” De boomlange spits van sc Heerenveen maakte er dit seizoen al zeven in de Eredivisie. Wijnstekers: “We hebben met Berghuis iemand die een geweldige voorzet kan geven. Als het kan vind ik dat Feyenoord in de winterstop zo’n speler moet gaan zoeken.”

Buitenland:

De start van Ronald Koeman als oefenmeester van FC Barcelona was veelbelovend en in de Champions League staan de Catalanen er goed voor, maar de prestaties in de Primera División zijn om te huilen. Het is crisis in het Camp Nou-stadion. En het is de grote vraag hoelang de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal nog mag aanmodderen bij Barça. De grootmacht speelt morgen tegen Dinamo Kiev in het miljardenbal, waarna er een wedstrijd in de competitie tegen Real Betis in de competitie op het programma staat. En meteen na de aankomende interlandperiode nemen de Catalanen het in het Estadio Wanda Metropolitano op tegen het Atlético Madrid van coach Diego Simeone. Volgens de Spaanse roddelmedia heeft Koeman al een ultimatum gekregen van de club waar hij nog maar een paar maanden aan het roer staat. Gaat het mis tegen Real Betis én Atlético, dan kan hij zijn biezen vermoedelijk pakken. In dat geval neemt Javier García Pimienta, op dit moment verantwoordelijk voor Barça B, zijn takenpakket hoogstwaarschijnlijk over.

Lionel Messi beschikt over een aflopend contract bij FC Barcelona en kondigde een paar maanden geleden al aan dat dit zijn laatste seizoen zou worden in het Camp Nou-stadion. De Argentijnse superster laat zich echter niet opjagen. Volgens The Telegraph heeft de aanvaller namelijk een voorlopige beslissing genomen over zijn toekomst: hij wil de uitkomst van de presidentsverkiezingen in Catalonië afwachten, waarna hij alsnog bijtekent óf een club kiest waar hij zijn carrière wil vervolgen. De opvolger van de inmiddels afgetreden Josep Maria Bartomeu wordt in maart gekozen en dus staat het Messi vrij om in januari aanbiedingen te ontvangen van geïnteresseerde partijen. Volgens het bovengenoemde medium is Manchester City van plan om hier dankbaar gebruik van te maken. De Citizens denken dat ze de Argentijn kunnen verleiden om naar het Etihad Stadium te komen door hem een gepeperd voorstel te doen.

Wat doet Messi?

  • Hij blijft bij Barça
  • Hij vertrekt
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:00
7+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
33+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
50+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
187+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
174+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
27+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
79+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
76+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
109+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
134+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
7+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
122+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
674+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
689+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
31+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
85+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
28+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1179+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
505+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
52+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie