PEC-fans wachten spelersbus op, eisen ontslag Stegeman

Foto: PEC-fans wachten spelersbus op, eisen ontslag Stegeman

Na de kansloze 1-5 nederlaag bij FC Twente hebben zo’n 25 boze supporters de spelersbus van PEC Zwolle bij hun eigen stadion. Zij eisen het ontslag van John Stegeman. Voorzitter Adriaan Visser noemt deze actie onacceptabel.

Visser begrijpt de teleurstelling bij de fans, maar heeft weinig begrip voor deze daad. De politie liet overigens weten dat de situatie niet dreigend was. “Maar wat voegt het toe als je bij het stadion de spelersbus opwacht? Niks. Ik weet wel: voetbal is emotie. Maar dit keur ik ten stelligste af.”, aldus Visser in gesprek met De Stentor. “Maar dat is dus het nadeel van deze tijd. Normaal organiseren we regelmatig supportersavonden, waar de fans hun zegje kunnen doen. Maar door corona kan dat dus allemaal niet. En dan krijg je dit soort toestanden.”

De woede van de supporters komt echter niet uit de lucht vallen. Visser merkte het onbegrip al de laatste weken op social media, waar veel fans zich kritisch uitlaten. “Al moet je natuurlijk wel de grenzen bewaken. Ik snap dat je chagrijnig bent en dat je de trainer, de technisch manager en de voorzitter aanpakt. Dat is ook niet erg. Daar moet je ook tegen kunnen als je deze functie bekleedt. Maar om de spelers op te wachten, dat is echt een stap te ver.”

Stegeman lijkt echter niet te hoeven vrezen voor zijn baan. “Het is heel makkelijk om de coach weg te sturen”, zegt Visser. “Je hebt een goed gesprek en het is klaar. Maar wat levert dat op? Niks. Pak de statistieken er maar bij. Doorgaans verandert er weinig aan als je een trainer vervangt.” Bovendien staat de spelersgroep ondanks de mindere resultaten nog altijd volledig achter Stegeman, aldus Visser.

Onacceptabel van deze fans?

  • Ja, dit gaat te ver
  • Nee hoor
246+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie