TRANSFERUURTJE: Groot Brobbey-nieuws, Liverpool wil Schuurs

Foto: TRANSFERUURTJE: Groot Brobbey-nieuws, Liverpool wil Schuurs

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Perr Schuurs speelde onlangs een sterke wedstrijd voor Ajax tegen Liverpool in de Champions League en kan daar mogelijk de vruchten van plukken. De krant Mirror schrijft namelijk dat de Reds hem met meer dan gemiddelde interesse volgen… Toen de centrumverdediger zeventien jaar oud was en nog onder contract stond bij Fortuna Sittard liep hij al eens stage op Anfield Road en Liverpool is hem volgens het bovengenoemde medium dus nog niet vergeten. Oefenmeester Jürgen Klopp en zijn assistenten zouden onder de indruk geweest zijn van zijn spel in de 0-1 nederlaag van de Amsterdammers van anderhalve week geleden, waardoor het balletje naar verluidt is gaan rollen… Door de ernstige blessure van Virgil van Dijk, die onlangs aan zijn knie is geopereerd en vermoedelijk de rest van het huidige voetbalseizoen buitenspel staat, kan de regerend landskampioen van de Premier League wel een extra stopper gebruiken. Mirror sluit dan ook niet uit dat de Reds in de winterstop al aankloppen bij directeur voetbalzaken Marc Overmars.Brian Brobbey maakte op zaterdag zijn debuut bij de hoofdmacht van Ajax met een doelpunt tegen Fortuna Sittard. Het contract van de jonge spits in de Johan Cruijff ArenA loopt af, maar voor de camera van FOX Sports onthult hij dat hij gaat verlengen. De bonkige nummer negen zegt namelijk: “Het gaat goed met de onderhandelingen.” Er werd eerder gesuggereerd dat die op hun gat zouden liggen, maar daar is volgens Brobbey helemaal niks van waar: “Ik wil natuurlijk bij Ajax blijven, dus het komt allemaal goed. Ik ben dichtbij een handtekening, dit had ik daarvoor niet nodig.” De spits richt zich op de wedstrijd: “Ik ben heel blij dat ik bij mijn debuut een goaltje kan maken. Ik stond bij de tweede paal en had het gevoel dat die bal er zou komen. En ik stond er. Ik schrok zelfs van de bal. Het is zeker niet mijn mooiste, maar deze tellen ook. Dit is nog maar het begin en ik hoop dat er nog meer komt.”

Kees van Wonderen heeft in de zomer een aantal spelers van Feyenoord gepolst voor een overstap naar Go Ahead Eagles, maar de jonge voetballers in kwestie gaven al snel aan de voorkeur te geven aan de Onder-21 van de Rotterdammers. Dat snapt de genoemde coach niet. Bij RTV Rijnmond zegt de voormalige verdediger: “Het is goed om op de toppen van je tenen te lopen. Ik heb dan ook een aantal jongens uit de jeugdopleiding van Feyenoord gepolst om hier te komen spelen. Sommige zijn heel terughoudend. Dat vind ik heel dom.” Van Wonderen gaat verder: “Je had hier een jaar Keuken Kampioen Divisie kunnen spelen. Dan kom je echt rijper en op een hoger niveau terug. Sommigen kiezen er toch voor om voor Onder-21 te blijven spelen en de club kiest daar ook voor. Dat is hun keuze, maar ik vind het niet verstandig.” Als laatste uit hij kritiek op de jeugdopleiding van Feyenoord: “Dat zou de grote levensader van de club moeten zijn; het opleiden van enorm getalenteerde spelers. Op de een of andere manier komen er maar geen spelers door. Dat is doodzonde, dat zou juist het wapen of een belangrijke pijler van de club moeten zijn. Dat is één voorbeeld, maar zo zijn er nog wel meer.”

Buitenland:

Everton haalde James Rodríguez in de afgelopen zomer op bij Real Madrid en de Colombiaan doet het bijzonder goed op Goodison Park. Mogelijk komt coach Carlo Ancelotti binnenkort met een nieuwe stunt, want hij wil ook Isco hebben. Voetbal International schrijft op zondagochtend: “Isco is geen basisspeler bij Real en zou kunnen kiezen voor een avontuur in Engeland. Volgens de Daily Mirror wil Carlo Ancelotti Isco naar Everton halen. De voormalig coach van Real stuntte afgelopen zomer al met een reünie met James Rodríguez, die in Liverpool weer helemaal is opgebloeid, en hoopt dat Isco eenzelfde soort scenario ook wel ziet zitten.” Zelf gaat Real overigens geen nieuwe spelers halen in de aankomende winterstop: “Dat meldt Marca, doorgaans goed ingelicht als het gaat om De Koninklijke. Real is hard geraakt door de coronacrisis en heeft simpelweg niet het geld om noemenswaardige aankopen te doen. De Spaanse kampioen maakt zodoende een pas op de plaats op de transfermarkt.”

Wordt Brobbey op termijn eerste spits bij Ajax?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
120+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
58+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
36+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
21+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
318+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
123+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
36+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
179+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
75+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
103+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
516+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
221+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
313+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1064+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
178+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8633+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1996+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3339+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
683+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
1006+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie