Engelse kranten trekken nu al Ziyech-conclusie: ‘Hazardesque’

Foto: Engelse kranten trekken nu al Ziyech-conclusie: ‘Hazardesque’

Hakim Ziyech was op zaterdagmiddag de grote man bij Chelsea. In de uitwedstrijd tegen Burnley gaf de Marokkaan een assist op Timo Werner, maar hij maakte zelf óók een doelpunt. De diverse Engelse kranten zijn dolenthousiast.

Het boulevardblad The Sun deelt een 9 uit aan de oud-Ajacied en schrijft: “Blijkbaar heeft Frank Lampard toch niet zo’n grote last op de schouders van Ziyech gelegd. Hij gelooft dat Ziyech de opvolger van Eden Hazard kan worden. Een behoorlijke last om te dragen, gezien de Belgische aanvaller vorig jaar voor totaal 150 miljoen euro werd overgenomen door Real Madrid. Dat is 110 miljoen euro meer dan Ziyech heeft gekost. Maar nu de Nederlandse Marokkaan zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden heeft geproduceerd, lijkt het dat hij geen problemen heeft met de verwachtingen van zijn manager.”


De krant vervolgt: “De openingstreffer was geen wondergoal, zeker niet ‘Hazardesque’. Nick Pope, international van Engeland, ging naar de grond als een zak aardappels. Toch onderstreepte hij met het schot zijn zelfvertrouwen, waardoor Lampard van mening is dat hij enorm belangrijk kan worden voor Chelsea. Lampard zegt dat hij van hem houdt. Een reeks blessures heeft een goede entree voorlopig in de weg gestaan.” Daar voegt The Sun nog aan toe: “Ziyech was een goochelaar, een soort Cesc Fàbregas die altijd probeerde om dingen mogelijk te maken. Hij is het type speler dat altijd vooruit denkt en aanvalt. Ziyech begint zijn draai te vinden.”

‘Ziyech een briljante aanwinst’



The Independent meldt over Ziyech: “In feite was hij de uitblinker bij Chelsea, tot hij in de 72e minuut werd gewisseld. De laatste speler die twee doelpunten maakte bij zijn eerste twee basisplaatsen, was Diego Costa.” Ook de Daily Mirror is bijzonder positief: “Lampard kon zijn blijheid amper verbergen toen hij vrijdag over Ziyech sprak. Het is lang wachten geweest tot hij kon spelen. Tegen Burnley kende hij andermaal een indrukwekkend optreden. Hij opende de score en veroorzaakte met zijn positionering constant problemen bij Burnley, omdat hij tussen de linies kan passen en spelen.”

Football.London geeft de voormalige Ajax-sterspeler eveneens een 9: “Hij maakte indruk in de driemansaanval. Er bestond een goede connectie met zijn teamgenoten, dat was goed te zien bij het eerste doelpunt. Hij was het hart van het goede spel van Chelsea en speelde excellent.” De Daily Express zit een puntje lager met zijn beoordeling: “Als hij zo blijft presteren, zou hij wel eens een briljante aanwinst kunnen zijn.”

Briljante aanwinst?

  • Zeker
  • Nee
645+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:04
12+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
20+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
68+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
33+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
43+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
289+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
131+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
221+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
500+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
142+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8582+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1868+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3108+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
414+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
922+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
330+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3348+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
63+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
463+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie