Lampard legt uit wat Ziyech zo bijzonder maakt

Foto: Lampard legt uit wat Ziyech zo bijzonder maakt

De start van het Premier League-seizoen ging aan de neus van Hakim Ziyech voorbij door een blessure, maar inmiddels is hij helemaal wedstrijdfit. De Marokkaan kreeg een basisplek bij het duel van Chelsea met FK Krasnodar én scoorde.

Oefenmeester Frank Lampard legt in de Engelse media uit wat de spelmaker zo bijzonder maakt: “Met Hakim hadden we de kans om iemand bij het team te halen die echt andere kwaliteiten heeft dan wat we gehad hebben in de laatste jaren. Een linkspoot die vanaf rechts speelt. Dat was voornamelijk zijn rol bij Ajax, al speelde hij ook als nummer 10 en die rol kan hij absoluut ook bij ons vervullen als we met een nummer 10 willen spelen. Maar welke rol hij ook invult, bij hem ligt de focus op het creëren van kansen voor anderen, met een steekpass of voorzet.”

Vorig seizoen misten de Blues een dergelijke voetballer: “Hij vindt de ruimte voor een pass en dat misten wij volgens mij vorig seizoen soms tegen defensief ingestelde tegenstanders. Tegen Krasnodar zagen we al een beetje van zijn kwaliteit en persoonlijkheid. Dat hij de bal graag wil, dan opendraait en voor een pass voorwaarts kiest nog voordat de tegenstander de tijd heeft gehad om zich te organiseren. Dat zie ik graag van Hakim.”

Bovendien is Ziyech iemand met een gezonde dosis zelfvertrouwen: “Ik hou van dat vertrouwen en dat vertrouwen konden we ook gebruiken. We hebben spelers nodig die dat vertrouwen uitstralen en echt geloven dat ze het verdienen om hier te zijn. Soms zie je de beste kant van een speler als hij geblesseerd is. Hij wilde zo graag aan de slag en dat zag je aan zijn werkethiek in de gym, zijn interactie met de fysio’s en zijn wil om banden met nieuwe ploeggenoten. Ik denk dat hij een grote aanwinst is voor ons. Dat zie ik nu al.”

Wordt Ziyech een hit bij Chelsea?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie