Elia doet emotioneel verhaal: “Dat doet heel veel met je”

Foto: Elia doet emotioneel verhaal: “Dat doet heel veel met je”

Eljero Elia heeft in dienst van FC Utrecht de hoge verwachtingen nog niet waar kunnen maken. Dat leidde her en der tot scepsis, maar volgens de aanvaller ligt het daadwerkelijke verhaal genuanceerder.

Aan De Telegraaf vertelt Elia nu het hele verhaal. “Ik heb door corona twee weken platgelegen, net voordat de competitie begon. Ik zat tegen VVV wel op de bank, maar ik was nog helemaal niet fit. Ik had nog amper getraind. De buitenwereld weet dat niet. De trainer houdt van privé en ging dat ook niet zeggen. Maar zo’n situatie gaat dan wel een eigen leven leiden.”

“Op alle tv-zenders gingen ze erover praten”, vervolgt Elia. “De mensen van FOX, Johan Derksen, noem maar op. Hoe het kon dat ik nog niet fit was en wat ik bij Basaksehir eigenlijk had gedaan. Terwijl niemand wist wat er was gebeurd. Ik ben oud en wijs genoeg om erboven te staan, maar de mensen die om mij geven en die van mij houden, zoals mijn zaakwaarnemer Frank Schouten, die worden op een gegeven moment dan wel boos.”

Tot overmaat van ramp kreeg zijn dochtertje vervolgens het kawasaki-virus. “Haar hart en spieren gingen achteruit. Ik praat er heel nuchter over, maar het was echt heel heftig. Ze lag al in het ziekenhuis, maar ik besloot toch naar de wedstrijd tegen RKC te gaan. Direct na de wedstrijd hoorde ik van de teammanager dat ze op de intensive care lag. Toen ben ik meteen naar binnen gerend en naar het ziekenhuis in Leiden gegaan. Dan zie je daar je kind liggen. Dat doet heel veel met je. Het is een zware tijd geweest”, aldus Elia. Gelukkig gaat dat inmiddels ook weer beter.

Had kamp-Elia dit niet beter kunnen communiceren?

  • Ja, dan haal je de angel uit de kritiek
  • Nee, het zijn privézaken
149+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie