TRANSFERUURTJE: Bliksemtransfer Antony, Wijnaldum hakt knoop door

Foto: TRANSFERUURTJE: Bliksemtransfer Antony, Wijnaldum hakt knoop door

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Ajax verkocht in 2019 Frenkie de Jong aan FC Barcelona en afgelopen zomer maakte Sergiño Dest dezelfde overstap. Het valt niet uit te sluiten dat de Catalanen volgend jaar wéér toeslaan in de Johan Cruijff ArenA. Het is een publiek geheim dat FC Barcelona zeer gecharmeerd is van Ajax en dat er goede contacten bestaan. Volgens het Spaanse roddelmedium Don Balón blijft de grootmacht loeren op Amsterdamse smaakmakers en Antony zou zich op die manier razendsnel in de kijker hebben gespeeld. Coach Ronald Koeman zou daartoe een verzoek hebben ingediend.

Real Madrid haakte door de coronacrisis af voor Donny van de Beek, die uiteindelijk eieren voor zijn geld koos door bij Manchester United te tekenen. Toch is er mogelijk een Ajax-middenvelder onderweg naar het Bernabéu. In navolging van clubs als Manchester United, FC Barcelona en Juventus zou nu ook Real Madrid azen op Ryan Gravenberch. Volgens Defensa Central heeft de Spaanse topclub een jaar geleden een lijstje met interessante talenten samengesteld en slechts één daarvan zou nog altijd in het vizier zijn, namelijk de middenvelder van Ajax.

FC Groningen trok deze zomer nadrukkelijk aan Abdou Harroui, maar ook na meerdere biedingen ging Sparta Rotterdam niet overstag. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler weigert zijn werkgever hierop aan te spreken. “Sparta is heel duidelijk geweest. Dat is hun goed recht”, vertelt de Spartaan in Voetbal International. Harroui ziet in clubs als Groningen nog steeds een logische vervolgstap, maar ook het buitenland is niet uitgesloten. “Het kan allebei. Ik vind mezelf in ieder geval volwassen genoeg om nu naar het buitenland te gaan. Maar dat hangt af van wat er gaat komen. Vooral het plan dat de club met je heeft, moet helemaal kloppen. Stel dat het in de winter gebeurt: met het oog op het EK Onder-21 moet ik wel blijven spelen.”

[b]Buitenland:[/b]

Georginio Wijnaldum koerst af op een afscheid op Anfield. De middenvelder van Liverpool heeft de deur voor zijn huidige werkgever voorlopig op slot gegooid. Het leek vanzelfsprekend dat FC Barcelona hem zou ophalen. Coach Ronald Koeman wil hem immers graag naar Catalonië halen, maar 90min meldde al dat ook Internazionale en Paris Saint-Germain geïnteresseerd zijn. Zowel de Italiaanse als de Franse topclub heeft inmiddels medegedeeld dat zij voor een transfervrije overstap opteren en dus niet al in januari willen toeslaan door een fooi neer te leggen. Wijnaldum mag vanaf januari onderhandelen over een transfervrije overstap in de zomer. Het lijkt er sterk op dat hij met een meerjarig contract zijn toekomst veilig probeert te stellen, waardoor een comeback bij Feyenoord, PSV of Sparta Rotterdam sowieso niet aan de orde lijkt de komende jaren. Eerder zinspeelde ‘Gini’ daar nog op.

Stefan de Vrij staat er goed op bij Internazionale. De Nederlandse verdediger is één van de steunpilaren van het elftal, reden voor de Italianen om zijn contract open te willen breken. Volgens Sport Italia wil Inter binnenkort om de tafel met de 28-jarige De Vrij en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. De verbintenis van de Oranje-international loopt nog tot medio 2023, maar de club is vastberaden om dat open te breken. Naar verluidt zal Raiola goede zaken willen doen en voor zijn cliënt een stevige salarisverhoging afdwingen.

Waar speelt Gini volgend seizoen?

  • Liverpool
  • Barcelona
  • Inter
  • PSG
  • Anders…
349+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:14
2+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
31+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
33+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
49+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
27+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
82+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
95+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
87+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
88+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
67+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
797+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2324+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1728+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
836+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
35+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
438+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
56+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
159+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie