Schmidt pleit voor wereldwijde ingreep door corona

Foto: Schmidt pleit voor wereldwijde ingreep door corona

Als het aan Roger Schmidt ligt, worden de interlandperiodes voorlopig even in de ijskast gezet. De Duitse trainer vindt het onverantwoord om spelers de hele wereld over te laten reizen in tijden van corona.

In november volgt er weer een interlandperiode. “Als het zo doorgaat en de situatie verslechtert, moeten we ons afvragen of het echt zin heeft spelers naar andere landen te laten reizen en zo te helpen het virus mogelijk te verspreiden. Nu steeds meer mensen geïnfecteerd raken, ook binnen voetbalclubs, denk ik dat interlands spelen geen zin heeft. Ik kan dit niet beslissen en ik snap het belang van interlandvoetbal, maar de gezondheid van de spelers gaat uiteindelijk boven alles”, stelt de Duitser in de Voetbal International.

Schmidt noemt het verder ‘een heel moeilijke beslissing’ of het voetbal in zijn geheel stilgelegd zou moeten worden. “Ik denk dat voetbal belangrijk is voor de mensen. Ze kunnen nauwelijks nog ergens naartoe, kunnen niet naar een restaurant of iets anders doen. Wat nog wél kan is thuiszitten en voetbal kijken. Het voetbal heeft dus een belangrijke taak, maar natuurlijk moeten we wel voortdurend alles opnieuw bekijken. We moeten afwachten hoe het met de getallen gaat en op basis daarvan moeten nieuwe beslissingen worden genomen. Op dit moment denk ik dat het nog juist is door te spelen, maar als het erger wordt, moeten we dat misschien heroverwegen.”

Eens met hem?

  • Ja
  • Nee
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie