Bekerzege Fortuna in derby, Cambuur verslaat RKC ondanks comeback

Fortuna Sittard heeft de bekerderby tegen Roda JC winnend afgesloten. De ploeg van Kevin Hofland had weinig moeite met de tegenstander en won vrij simpel. RKC Waalwijk kwam tegen Cambuur in reguliere speeltijd nog met een knappe comeback, maar de Keuken Kampioen Divisie-club nam de strafschoppen beter.

Roda JC – Fortuna Sittard

Voor het eerst sinds 2015 stond de derby tussen Roda JC en Fortuna Sittard weer eens op het programma. De laatste anderhalf jaar is Fortuna in de Eredivisie actief, terwijl Roda in de jaren ervoor op het hoogste niveau speelde. Nu beide Limburgse clubs wederom in verschillende competities acteren, moest er een bekerduel aan te pas komen voor de volgende ontmoeting. Na ruim tien minuten stond het eindstand al op het scorebord. Spits Sebastian Polter had hier een groot aandeel in. De Duitser vond het het net door een strafschop te maken, niet veel later bediende hij Zian Flemming: 0-2. Fortuna kreeg nog kansen op meer goals, maar faalde in de afronding. De thuisploeg creëerde weinig en kon de tamelijk kansloze nederlaag niet voorkomen.

RKC Waalwijk – SC Cambuur

De topploeg uit de Keuken Kampioen Divisie had de zaken in de eerste helft al goed voor elkaar. Via Maarten Pouwels en Jamie Jacobs kwam de ploeg van Henk de Jong op een comfortabele 0-2-voorsprong. Zo leek het althans, maar in de slotfase kwam de thuisploeg met een sterk offensief. Het leverde de aansluitingstreffer van Lennerd Daneels op, waarna RKC nog eens flink aandrong. En jawel: ruim in de blessuretijd scoorde ook Juriën Gaari nog, waardoor een verlenging werd afgedwongen. Deze verliep doelpuntloos en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. RKC-verdediger Melle Meulensteen miste als enige, terwijl Cambuur alle penalty’s raak schoot. Ondanks dat de Brabanders er een tumultueuze slotfase van maakten, bekeren de Leeuwarders verder.

Vind je Cambuur momenteel een sterkere ploeg dan RKC?