Barça poetst blazoen op met CL-zege bij Juventus

Foto: Barça poetst blazoen op met CL-zege bij Juventus

FC Barcelona heeft drie punten overgehouden aan de Champions League-kraker tegen Juventus. Waar Barça wat meeval had bij de treffers, zat het De Oude Dame erg tegen. Spits Álvaro Morata scoorde liefst drie keer, maar werd telkens teruggefloten.

Het is erg onrustig bij Barça na de nederlaag in de Clásico en het opstappen van voorzitter Josep Maria Bartomeu. Een goed resultaat kon de ploeg van Ronald Koemen in Turijn dan ook wel gebruiken om de club weer in een wat rustiger vaarwater brengen. De Nederlandse trainer voerde behoorlijk wat wijzigingen door. Sergiño Dest, Ansu Fati, Philippe Coutinho, Sergio Busquets en de geschorste Gerard Piqué vielen buiten de ploeg. Onder meer de Franse aanvallers Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé mochten het weer eens laten zien. Het Juventus van Andrea Pirlo loopt ook nog niet geweldig, met al drie slippertjes in de Serie A. Bovendien mist het nog steeds de met coronabesmette Cristiano Ronaldo.

Barcelona ging geweldig van start en raakte via Griezmann al na twee minuten te paal. Nadat ook Lionel Messi voor gevaar zorgde, was het Dembélé die de bezoekers op voorsprong zette. De international stoomde op aan de rechterkant, kapte naar de goal en had het geluk dat Federico Chiesa zijn inzet aanraakte. Via het uitgestoken been caramboleerde de bal over doelman Wojciech Szczesny heen: 0-1. Niet veel later begon Álvaro Morata aan een reeks momenten, waarvan hij vannacht waarschijnlijk nog wel even wakker zal liggen. De Spaanse spits werd namelijk afgefloten, nadat hij in buitenspelpositie de gelijkmaker produceerde. Daar bleef het niet bij: later in het duel zouden nog twee treffer van Morata geen goedkeuring krijgen van Danny Makkelie en zijn team.

Ondanks de bevliegingen van Morata had Barcelona het overwicht en creëerde het meer kansen. Griezmann kreeg een goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar de aanvaller schoot rakelings voorlangs. De Ligt-vervanger Merih Demiral zou het einde van de wedstrijd niet halen. De Turkse verdediger kreeg twee gele kaarten en kon vertrekken. In de slotfase maakte Federico Bernardeschi nog een onhandige overtreding op Ansu Fati. Uiteraard ging Messi achter de bal staan en hij besliste het duel. Zo heeft Barcelona weer wat lucht en staat het na twee duels op de volle zes punten.

Scoreverloop: (14′) Dembélé 0-1 (90+1) Messi (pen.) 1-1

Verdiende zege?

  • Zeker
  • Niet helemaal…
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie