Klopp waarschuwt Ajax voor gemakzucht: “Veel respect”

Liverpool had dinsdagavond een op het eerste gezicht eenvoudige thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland voor de boeg. Makkelijk was het voor de mannen van hoofdtrainer Jürgen Klopp echter niet.

De Engelsen kwamen al in de eerste helft moeilijk door het verdedigende blok van de Denen heen, wat erin resulteerde dat Liverpool voor rust geen enkel schot op doel kreeg. Na rust draaide Liverpol de wedstrijd om en eindigde het tweede duel in de Champions League voor de club met een 2-0 overwinning.

Klopp sprak na afloop tegen TV3 met veel waardering over het spel van de tegenstander. “Veel respect, veel respect. Wow! Iedere ploeg die tegen Midtjylland speelt zal het lastig krijgen, want het is een goed georganiseerd elftal, dat vol moed speelt. Een écht voetbalteam, dat het verdient om in de Champions League te spelen.”

Daarmee waarschuwde hij tegelijkertijd Ajax, dat het de komende twee wedstrijden in het Miljardenbal tegen FC Midtjylland opneemt. Komende dinsdag spelen de Amsterdammers eerst een uitduel, waarna op 25 november de terugwedstrijd in de eigen Johan Cruijff Arena volgt.

Wint Ajax volgende week van FC Midtjylland?