“Is Advocaat nog wel de juiste trainer voor Feyenoord?”

Foto: “Is Advocaat nog wel de juiste trainer voor Feyenoord?”

Als trainer van Feyenoord verloor Dick Advocaat nog geen enkele wedstrijd in eigen land. Een verbluffende statistiek, maar toch ontstaan er zorgen over zijn functioneren.

Clubwatcher Sinclair Bischop vertelt in de FC Rijnmond Podcast: “Feyenoord heeft sowieso een smalle selectie, omdat Dick Advocaat er geen jeugdspelers bij wil hebben. Dat breekt je uiteindelijk op. Dat hebben we al eerder gezien bij dat toernooi in Duitsland, dat ze uiteindelijk met twaalf man daarheen moesten. Advocaat laat in elk interview weten dat hij de jeugd niks vindt.”

“Nu is er een spitsenprobleem, met Jörgensen die weer enkele weken is uitgeschakeld en Bozeník enkele maanden. Dan moet je toch gaan kijken wat er daarachter is. Elke club doet dat”, aldus Bischop. Ruud van Os haakt in: “Is Dick Advocaat op dit moment wel de juiste trainer voor Feyenoord? De trainer vindt de jeugdspelers niks, dus gebruikt hij die niet en doet hij het met een klein groepje bij Feyenoord 1. Bij bosjes vallen ze dan geblesseerd af.”

Van Os vervolgt: “Hij heeft dus te weinig spelers, moet spelers langer laten spelen dan dat ze fit zijn en daardoor maakt hij ze nog meer geblesseerd. Volgens mij is dat niet de juiste wijze. Ik vraag me echt af of hij op dit moment wel de juiste man op de juiste plaats is. De fitheid van een speler is belangrijker dan kortetermijnsucces.”

Is hij dat?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie