‘Woedende Schmidt moet naar eigen ploeg kijken’

Foto: ‘Woedende Schmidt moet naar eigen ploeg kijken’

In de slotfase van het duel tussen Vitesse en PSV leek de uitploeg een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Bas Nijhuis trok die beslissing in na inmenging van de VAR. Na afloop van de wedstrijd, die in 2-1 voor de Arnhemmers eindigde, was coach Roger Schmidt woest.

Terecht of onterecht, het Eindhovens Dagblad vindt dat de trainer zich het beste op het spel van zijn eigen ploeg kan focussen. De krant analyseert: “Schmidt moet zich daar intern absoluut op focussen, want wat zijn equipe in Arnhem op de mat legde was bij vlagen hemeltergend slecht. PSV is door de corona-besmettingen uit het lood geslagen en kan zich natuurlijk enigszins verschuilen achter die ellende. Dan nog mag op zijn minst verwacht worden dat spelers de bal naar de goede kleur spelen of verdedigend ferm kunnen ingrijpen. Het enthousiasme over de komst van Ibrahim Sangaré was afgelopen maand groot bij PSV, maar als hij zo speelt als zondag is dat nog nergens op gebaseerd.”

Men gaat verder: “Sangaré heeft zich wel laten zien als een balafpakker en liet regelmatig zien goede breedtepasses te kunnen verzenden, maar de oplossingen naar voren zijn nog te vaak slordig. Ballen gaan daardoor zomaar naar de tegenstander, terwijl PSV juist probeert iets offensiefs op te zetten. Daarnaast blijft PSV verdedigend soms poreus ogen en kwam de ploeg mede door een gebrek aan lengte achterin bij een spelhervatting op achterstand.”

Er ging nogal wat mis bij de Eindhovenaren… “De creatieve mensen waren door de veldbezetting lang niet in staat om rond de zestien van Vitesse iets op te zetten en liepen telkens in een fuik. Van Mohamed Ihattaren wordt veel verwacht, maar ook in Arnhem kreeg hij geen assist of treffer in de boeken. Heel voorzichtig zijn bij hem tekenen van herstel te zien, maar van een grandioze wederopstanding is nog helemaal geen sprake.”

Heeft het ED gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie