TRANSFERUURTJE: Messi-beslissing, Overmars onder de indruk

Foto: TRANSFERUURTJE: Messi-beslissing, Overmars onder de indruk

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax heeft eigenlijk nood aan een extra spits, maar de Amsterdammers verhuurden er juist één deze zomer: Danilo Pereira, die tot dusver veel indruk maakt namens FC Twente. Hij staat al op vier goals en drie assists na vijf wedstrijden. “Ten eerste helpt mijn team me en we spelen natuurlijk samen. Ik ben blij dat ik met hen speel en dat ze mij helpen te scoren. Ik hoop dat ik topscorer van de competitie kan worden”, toont de Braziliaan zijn ambities, in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ondertussen schort het in Amsterdam aan een échte spits. “Ik weet niet wat ze in de toekomst zullen zeggen. Maar als ik terugkom bij Ajax hoop ik op meer minuten.” Veel contact met de hoofdstad is er niet. “Nee, maar na de laatste wedstrijd kreeg ik van Overmars een bericht waarin hij zei dat ik het goed doe. Toen feliciteerde hij mij. Dat was het. We hebben niet veel gepraat. En met Erik ten Hag heb ik ook geen contact gehad nadat ik weg ben gegaan bij Ajax. Ik denk dat hij zijn focus op Ajax heeft, maar ze zullen wel naar mij kijken.”

Buitenland:

Virgil van Dijk werd door Jordan Pickford getorpedeerd in de derby tussen Liverpool en Everton en kampt nu met een zware blessure, waardoor hij het restant van het huidige voetbalseizoen én het Europees kampioenschap vermoedelijk mist. Bij het medium Calciomercato denkt men dat de centrumverdediger zijn laatste wedstrijd voor de Reds al heeft gespeeld. In de aankomende zomer zou hij namelijk naar de Chinese Super League-ploeg Shanghai Shenhua kunnen verhuizen. Van Dijk is pas 29 jaar oud en als hij daadwerkelijk naar het Verre Oosten trekt, dan raakt hij vermoedelijk uit beeld. Het is echter algemeen bekend dat de Chinezen salarissen betalen waar je u tegen zegt, waardoor we een transfer ook weer niet helemaal uit kunnen sluiten. Neem bijvoorbeeld Stephan El Shaarawy: de Italiaanse aanvaller verdient maar liefst 15 miljoen euro per jaar bij Shenhua en dat is meer dan Van Dijk opstrijkt op Anfield Road…

Donny van de Beek transfereerde in de afgelopen zomer voor tientallen miljoenen euro’s van Ajax naar Manchester United, maar is bij zijn nieuwe club vooral bankzitter. Gisteren kwam hij helemaal niet in actie in de topper tegen Chelsea (0-0)… Het oordeel van analyticus Patrice Evra is bijzonder hard. Bij Sky Sports zegt de voormalige vleugelverdediger: “Waarom hebben we Van de Beek gekocht? Ik heb niks tegen hem. Hij zit alleen maar te kijken vanaf de tribune. We hadden hem niet nodig, dat is de waarheid.” Ook Gary Neville snapt niet dat oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer nou precies van plan is met de oud-Ajacied: “Het is een mysterie waarom hij hem zo gebruikt, nadat hij voor 45 miljoen euro werd binnengehaald. Hoe meer je hem niet in de basis ziet spelen, hoe meer je hem ziet denken: wat doe ik hier?”Lionel Messi werd in de eerste weken van het nieuwe seizoen steeds warmer voor een langer verblijf bij FC Barcelona, maar na de Clásico van gisteren (1-3 verlies tegen Real Madrid) heeft hij toch weer besloten dat een (transfervrij) vertrek de beste optie is. Volgens de Spaanse roddelmedia (waaronder Don Balón) is de Argentijnse superster tot de conclusie gekomen dat de klad er nog steeds in zit bij de Catalanen. Hij ziet de huidige selectie van Barça geen hoofdprijzen pakken en is naar verluidt van plan om gratis en voor niets de deur uit te lopen… Messi heeft al verschillende aanbiedingen gekregen, bijvoorbeeld van het Franse Paris Saint-Germain en het Italiaanse Juventus. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het Engelse Manchester City echter de nieuwe werkgever van de aanvaller. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van coach Josep Guardiola, maar zeker óók met het contract dat hij kan ondertekenen in het Etihad Stadium. City Football Group biedt hem namelijk een gepeperde verbintenis voor vijf jaar, waarbij hij zijn carrière af zou kunnen sluiten bij ‘satellietclub’ New York City FC.

Adama Traoré presteert nu al een tijdje heel erg sterk bij Wolverhampton Wanderers en heeft zijn debuut inmiddels gemaakt bij het Spaanse nationale team. Het is geen verrassing dat de pijlsnelle vleugelspits ontzettend populair is op de transfermarkt. Voetbal International schrijft op zondagochtend: “Adama Traoré heeft de Europese topclubs voor het uitzoeken. Volgens de Daily Mail waren Juventus, Manchester City, Liverpool en Barcelona al geïnteresseerd, Manchester United voegt zich nu bij dat rijtje clubs.” Het blad vervolgt: “De club is van plan om in het nieuwe jaar een flink bod neer te leggen bij Wolverhampton Wanderers, mogelijk gaat het om een transfersom met acht nullen. Mede door de vele interesse is de verwachting dat alleen een bod van minimaal 100 miljoen euro voldoende is om de kersvers Spaans international los te weken.” Overigens meldde The Sun eerder dat Traoré dicht bij een contractverlenging bij de Wolves zou zijn. Het boulevardblad repte van een nieuw salaris voor de aanvaller van maar liefst 110.000 euro per week.

Wat doet Messi?

  • Hij gaat naar City
  • Hij blijft toch bij Barça
  • Hij kiest een andere club
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
53+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
131+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
46+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
415+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
53+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
214+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
423+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
200+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
400+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
123+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
95+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
443+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
258+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
212+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
563+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
60+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
97+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
111+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie